hategame logo
Гейб Нюъл: Конкуренцията е нещо страхотно
пуснато на 20 март 2020 от pseto
steam 2
Какво е мнението на Гейб Нюъл, съоснователят и шеф на Valve, за Epic Games Store? Той го споделя в интервю за изданието Edge и може да се синтезира в едно изречение - конкуренцията е нещо страхотно. Поне в дългосрочен план.

"Конкуренцията при гейм магазините е страхотна. Тя държи нас честни, държи и всички останали честни", казва Нюъл.

"В краткосрочен план положението е грозно", продължава Нюъл. "Мислиш си - "Ах, те ни карат да изглеждаме зле". Но в дългосрочен план всички печелят", добавя той.

Нюъл отправя и критики към всички онези, които се опитват да се възпротивят на конкуренцията. Според него най-страшното нещо е някой да се влюби в модел, подобен на този на Apple, в който дадена компания има монопол върху услуга и може да решава кои продукти да влизат в нея и кои - не.

От години Steam е абсолютният лидер при дигиталните магазини за игри - поне когато говорим за PC. Ubisoft и EA се опитаха да се конкурират, но не успяха, а техните Uplay и Origin си останаха вътрешни услуги със заглавия предимно на тези два разпространителя. Наистина имаме и услуги като GOG... но Epic са онези, които излязоха на нож със Steam.

Засега успехът на Epic Games Store е по-скоро променлив, но все още е рано да си правим генерални изводи дали магазинът ще се задържи или напротив.

Коментари
igra4 avatar
igra4
21 март 2020
Сигурно го е исъскал през зъби тва, шишкото Гейб.
Ekaterina avatar
Ekaterina
24 март 2020
гледах интервюто
горкия гейб
доста е остарял
болен ми изглежда.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
24 март 2020
Сигурно е страничен ефект от натрупаните години.
pseto avatar
pseto
23 март 2020
По начина, по който подходи Epic досега ми се струва, че направиха много повече безплатна реклама на Steam, отколкото нещо друго.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл