hategame logo
Гейм дивизията на Warner Bros. все пак няма да се продава
пуснато на 09 август 2020 от pseto
warner bros interactive
Наскоро се появиха слухове, че AT&T се канят да продадат гейм дивизията на мултимедийния гигант Warner Bros. (казваща се Warner Bros. Interactive). Като искана цена се спрягаше сумата от 4 милиарда долара, а потенциални купувачи - Activision Blizzard, EA и Take-Two.

Е, в крайна сметка се оказва, че AT&T са преосмислили решението си. Компанията пуска съобщава по-рано през месеца, че Warner Bros. Interactive няма да бъде продаван. Става ясно също, че се готви преструктуриране на AT&T, за да се намалят скорошните загуби на компанията.

Всъщност именно те бяха причината да се е обмисляла продажбата на Warner Bros. Interactive. Това щеше да вкара свежи пари в AT&T и да намали част от разходите - в крайна сметка гейм разработката не е евтина.

Явно обаче е било преценено, че е по-добре студия като Rocksteady, NetherRealm и Monolith да останат част от корпорацията. А евентуално с новите си игри да донесат още печалби за нея.

Скоро ще видим какво ни готвят Rocksteady - вече е официално, че те работят по Suicide Squad игра. Monolith са тихи напоследък - дали няма да ни представят трети Middle-Earth или ще пробват нещо различно? NetherRealm са ясни - те залагат на своя Mortal Kombat, което им носи позитиви.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
10 август 2020
И по-добре така!
pseto avatar
pseto
10 август 2020
Да, при подобни продажби винаги се почва с рязане на живо месо и яки съкращения. Особено ако купувачи щях да бъдат Activision Blizzard, там в последното десетилетие яко се сече откъдето може. Така ще е по-добре, пък и явно AT&T са се усетили, че в гейминга има пари. Sony като продаваше/затваряше дивизии реши да заложи повече на гейминга и това им се отплаща откъм печалби засега. Rocksteady и Monolith ако хвърлят по една силна игра другата година и като нищо могат да докарат някой и друг милиард печалба.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл