hategame logo
Гейм дивизията на Warner Bros. за продан?
пуснато на 15 юни 2020 от pseto
batman arkham
Възможно е гейм дивизията на Warner Bros. да е за продан, а цената - към 4 милиарда долара. Това твърдят интересни слухове в интернет, според които собствениците на дружеството от AT&T ще се опитат да се разделят с него.

Warner Bros. Interactive, както се казва дивизията, може да се похвали с куп качествени студия и франчайзи под шапката си. В което число влизат Rocksteady и техните Batman Arkham игри; NetherRealm и Mortal Kombat; Monolith, последно пуснали Middle-Earth игрите и други.

Вероятно в рамките на повечето от тези компании се готвят продължения или нови франчайзи, които имат сериозен потенциал откъм продажби. Заради това и цената не е никак скромна.

Слуховете твърдят също, че три гиганта имат интерес - EA, Take-Two и Activision Blizzard. За никой от тях 4 милиарда в зелено няма да е проблем, но пък това значително количество студия ще изисква и голяма инвестиция в близко бъдеще. Разбира се при подобни сделки почти задължително идват съкращения, а понякога и огромни такива - вероятно е студията, които не могат да се похвалят с толкова големи франчайзи просто да бъдат закрити.

Засега обаче всичко е в сферата на слуховете - предстои да видим дали наистина Warner Bros. Interactive е за продан.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
15 юни 2020
Беше хубаво, докато траеше...
igra4 avatar
igra4
15 юни 2020
Поне ще ги пускат и тях в Eaаксес
Mitko6000 avatar
Mitko6000
16 юни 2020
Очакваме микротранзакцийки, Lootbox-ове и яко грайнд.
sauron93 avatar
sauron93
16 юни 2020
Тези студия правят доста качественни игри,който и да ги купи едвали ще е грешка. Само да не е ЕА, те са специалисти по проваляне на игри и студия.
pseto avatar
pseto
16 юни 2020
Абе, те Warner Bros. по принцип са си супер задници и са спокойно сравними с EA, Activision Blizzard и т.н. Даже може и да ги купуват, за да вземат някой експерт-задник да ги научи как да са нагли.

Mortal Kombat-а от години е фрашкан с незадоволителни, скъпи DLC-та, тук-таме и микроплащания, отне колко... 3 игри, докато се оправи онлайн свързаността? (Особено за PC...) Shadow of War и той със здраво микроплащания в сингъла, да не говорим и за скандалния порт за PS3 на Middle-Earth: Shadow of Mordor, който изобщо не трябваше да се появява в продажба. Batman: Arkham Knight с брутално лоша оптимизация за PC... и т.н., сигурно забравям нещо. Абе определено не са цвете за мирисане.

П.С. Но EA вероятно наистина ще ги съсипят, не знам как го правят това - взимат някое добро студио и след 5-6 години то е в кофата.

sauron93 avatar
sauron93
16 юни 2020
В момента мк 11 и injustice 2 са най-добрите файтъри на пазара,и двете игри са от netherrealm.Вярно е че доста стъпват накриво,но нивото им се вдигна доста ,сравнено със старите им игри. Прав си за длцтата,мега дразнещи тип един герой за 5-6 долара.

Мордора ,на някои им хареса,на някои не. Единственното което ми хареса беше немесис системата,да гъзиш орки и да те запомнят. Ако не беше тази система не бих я играл и една минута,но играта има доста фенове.

Батман игрите са добри за мен. Кнайта стъпи накриво със оптимизацията и безкрайните карания на батмобила ,но предишните 3 игри са добри за мен.

И трите студия са доказали че могат да направят и хубави игри,стига да искат и да не биват пресирани от собственниците. 4 милиарда не са нищо за еа или активижън близърд. Ако можех да избирам ,бих избрал по-малкото зло което е активижън. Еа само съсипват студията,както казваш.

Mitko6000 avatar
Mitko6000
16 юни 2020
Ако дават достатъчно време на студията да направят свястна игра, както направиха с Respawn за Jedi Fallen Order, няма да имам нищо против. Ама това са EA и такива случаи са рядкост при тях, особено последните 10-на години.
nightwarrior avatar
nightwarrior
16 юни 2020
Дадоха им свобода, щото тоз проект го бяха отписали. Той точно затова беше такова попадение...
pseto avatar
pseto
17 юни 2020
sauron93, игрите на тези студия са добри, спор няма. Друга ми е идеята - че шефовете в Warner Bros. са типичните корпоративни задници. Спускащи стратегии за DLC-та и микроплащания. Щото бас държа, че в Shadow of War никой разработчик не е стоял безсънен всяка нощ, мислейки точно как да вкара луут кутии. Та от една страна където и да идат тези студия - няма да е лошо за тях, едва ли ще ги карат да правят по-лоши неща.

Освен EA. Те изпиват душата на всяко студио като Шанг Цунг. Сигурен съм, че и тези трите ще ги накарат да пуснат още 1-2 игри и изведнъж ще ги изстискат и закрият.

HighFist avatar
HighFist
17 юни 2020
Единствено ме интересува бъдещето на Mortal Kombat... и може би някакво възраждане на F.E.A.R. франчайза.

Останалите им игри също не бяха лоши, но нещо не ме грабнаха в дългосрочен план - дори Батман поредицата, на който герой аз съм голям фен.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл