hategame logo
Геймингът претоварва британския интернет
пуснато на 13 ноември 2020 от pseto
call of duty black ops cold war
Геймингът се обръща към дигиталното, особено в състояние на пандемия – но за страни с неособено добър интернет като Великобритания това може да носи проблеми. Куп доставчици на интернет услуги споделят, че вторник тази седмица е бил един от най-натоварените дни изобщо за тях. Причината? Гейм индустрията.

Всъщност един от тях – Virgin Media – казва, че досега не е имало толкова сериозен записан трафик за ден. Причината е „перфектня буря“, включваща едновременно премиерата на Xbox Series S/X, излизането на Call of Duty: Black Ops Cold War и Assassin’s Creed Valhalla, а освен това - големи пачове за Call of Duty: Modern Warfare и Destiny 2.

Всичко това води до внушителните 20 GB средно на потребител, свалени в рамките на денонощие. Разбира се хората продължават да ползват интернет и за обичайните си нужди, а също така да стриймват съдържание от Netflix и други подобни услуги. Но с добавените големи инсталации на игри нещата стават сериозни.

Не само размерите са проблемни. Във Великобритания и скоростта на интернета не е особено висока и вероятно също е пострадала.

Със старта на новото поколение едва ли нещата ще се оправят в страната. Тепърва се очаква PlayStation 5 следващата седмица в Европа, който също има потенциал да претовари интернет трафика.

Всичко това, естествено, не касае нас, българите. Макар и да има куп проблеми в България, то поне интернетът не е един от тях.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
16 ноември 2020
"Макар и да има куп проблеми в България, то поне интернетът не е един от тях."

Преди години срещнах един коментар в един форум, който дава евентуално обяснение защо интернетът в България е добър. В 90-те мутрите и държавата са проспали потенциала на интернета, защото просто не са го разбирали. Държавата не го е вкарала в някаква бюрократска регулация, а мутрите не са му обръщали внимание (те разбираха само от рекет, хазарт и проституция по тия години и бяха тъпи). В резултат хората, които са се занимавали с това, са развивали инфраструктурата безпрепятствено.

lyubohar avatar
lyubohar
16 ноември 2020
Абсолютно така е. Двама приятели имам, които си направиха локални мрежи в кватала и никой не ги закачаше с години. Големите тогава мрежи като Homelan също започнаха по този начин. По това време мутрите още се стреляха по улиците

Друг е въпросът, че грозните кабели все още висят по блоковете

HighFist avatar
HighFist
16 ноември 2020
Това, което и до ден днешен си спомням, когато дойдоха техниците да прекарват кабелите да минават вътре във входа, а не отвън, единият каза, че външните кабели по-добре да не ги пипаме, защото имало опасност да се наложи пак да бъдат използвани, заради някакви еврорегулации, които забранявали нещо си вътре в блоковете.

10-години вече няма промяна, но кабелите наистина продължават да си висят

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл