hategame logo
Геймър поправя GTA V, Rockstar си взима бележка
пуснато на 17 март 2021 от pseto
gta online
С години има едно нещо, което притеснява доста фенове на GTA V - прекалено дългите зареждащи екрани, специално на онлайн режима. Чакането играта да тръгне може да отнеме 5-6 минути... и дори повече, включително и десетина. Изглежда обаче Rockstar досега не са се притеснявали особено от този проблем.

Фен на играта (и очевидно достатъчно кадърен програмист) с ника t0st обаче успява да направи нещо сериозно - да намали времето за зареждане с към 70%. Вместо 6 минути на неговата машина GTA V започва да зарежда за под 2. На тази страница можете да видите техническите детайли за това, което се случва и как t0st е успял да разбере какво точно прави кодът на хитовата игра. Като цяло интересно четиво.

Но още по-любопитно - след като поправката бива разпространявана в интернет, самите Rockstar се вглеждат в нея. И не само това - те вече я интегрират в GTA V. Не е ясно дали в изцяло същия вид, предложен от t0st - но несъмнено в есенцията си разлики няма.

Не само това - Rockstar осигуряват и награда от 10 000 долара. По принцип подобни суми се дават за намиране на проблеми в сигурността. В случая е било направено специално изключение.

Все пак поздравления за Rockstar, че са се вгледали в решението на проблема. Немалко корпорации биха се направили на ударени само за да не си признаят, че някой обикновен геймър е намерил нещо, което е убягнало на стотиците им програмисти.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл