hategame logo
Ghost of Tsushima с дата на премиера
пуснато на 05 март 2020 от pseto
ghost of tsushima 2.
Ghost of Tsushima се сдоби с дата на премиера. Тя е 26 юни, научаваме от официално съобщение на Sony.

Така след като знаехме, че играта ще се появи през лятото на 2020 година, сега знаем и точно кога. Заглавието е ексклузив за PlayStation 4, като се очаква да е едно от най-големите заглавия, служещи за изпращане на настоящото конзолно поколение, наред с The Last of Us II.

По повод на обявената дата на премиера виждаме и ново видео за Ghost of Tsushima, което е налично под статията.

Коментари
jenssn avatar
jenssn
06 март 2020
Тва ще е играта дет ще ме накара да си купя плейстейшън
Mitko6000 avatar
Mitko6000
06 март 2020
Супер! Откога я чакам. Вярно, не е първата игра със самураи, но пък не е чистокръвно RPG, което ме радва. Нищо против жанра, просто прекалено много time-consuming е за мен.
iNfRaSoNiC avatar
iNfRaSoNiC
06 март 2020
Не съм фен на японските неща в игрите, но за тази ще се замисля
pepito avatar
pepito
06 март 2020
добре, че това ще е един от последните ексклузиви, тази порочна практика трябваше отдавна да бъде прекратена
igra4 avatar
igra4
06 март 2020
Още колко ютуб, ще има да гледаш, мойто дете, диоптъра ще вдигнеш чак, като Гаврош пред витрина😀
Mitko6000 avatar
Mitko6000
07 март 2020
Последният сигурно за това поколение от страна на Сони. При PS5, кой знае. Играч, не се ли измори от тези тъпотии? Честно. 7 години една и съща простотия. Имаш малък напредък от PC Mania насам, признавам, ама дотам. Всеки си решава какво да играе и на какво да го играе. И ако мислиш, че да имаш конзола те прави голяма работа, прегледай се.
pepito, за съжаление гейм индустрията е бизнес. При този бизнес има и конкуренция. И Сони и Майкрософт гледат да си бутат продуктите. Ако толкова искаш да играеш играта, изчакай да излезе PS5 и си купи четворка, като падне цената. Дори и сега не са чак толкова скъпи, но пък ти си знаеш. За ексклузивите според мен си струва, а и самата машина е добра. За 2 години не ми е правила проблем.
nightwarrior avatar
nightwarrior
07 март 2020
@Mitko6000 индустрия е и бизнес, но Майкрософт видяха, че не само от хардуер може да се правят пари. Ако Хорайзъна излезе за РС, това ще си е чист сондаж на Сони, за да се види дали ще им е profitable да пускат игри, които не им продават конзоли. Щото от конзоли втора ръка и препродадени конзолни игри, Сони пари не прави, но от разширяване на пазара, ще направят.

Дали ще спре похвата с ексклузивноста вероятно не, но може би ще еволюира - временна ексклузивност докато се продава конзолното поколение, след това пускане на други платформи за допълнителни приходи. Поне аз това очаквам, времето ще покаже греша ли.

Колкото до съвет ти към pepito... Не е задължително парите са проблемът. За мен никога не са били, но се въздържах от конзолата. Взех я заради GoW и Bloodborne, но ето сега примерно мъча Uncharted, не защото играта обективно не ми харесва, а щото ми е толкова неестествено да играя шуутър (било то и от трето лице) с джойстик, че се изнервям. Нервната не е от това, че е много трудно, а че... знам че хвана ли мишка, мога МНОГО повече. Разбирам ти идеята, ако наистина чак толкова иска играта, нека я вземе, но мисълта ми е, че парите не са задължително това, което го спира.

pepito avatar
pepito
07 март 2020
четворка имам от ден едно, после си взех оше 1 от тая измамната схема наречена про. единствения сони ексклузив, който ми допадна е хоризона, всички други така наречени ексклузиви са ми някакви като кратко демо на възможностите на конзолата .. което е мега странно щото възможностите никви ги няма. а хоризона дето щял да излиза за РС ми дреме на шапката, бях писал някъде тука че ако беше излязал преди заедно с конзолната версия вобще нямаше да се колебая да я взема за РС, сега е безмислено. а микромеките видяха че няма смисъл от ексклузиви и парите са в колкото се може повече версии за всякакви устройства, сони както винаги малко по-бавно загряват, но явно и те натам са тръгнали.
pseto avatar
pseto
07 март 2020
В последните години виждаме все повече конзолни ексклузиви. Игра излиза за PS4/PC или PC/Xbox One, но не и другата конзола. Но за компютри излиза почти всичко. Ако Sony тръгнат по този път... не мисля, че ще изгубят много. Естествено, че има процент хора, който ще си купи PlayStation само заради една-две игри. Може би 5% от PC феновете. Което число абсолютно си го вадя от гъза. Но ако някоя игра е супер добра и хайпната, то това означава, че потенциално се отказваш от останалите 95%, които няма да си купят конзола. Но част от тях биха играли нещо, ако излезе и за PC.

Войната на конзолния фронт за ексклузиви пак ще си остане, все пак това е нещото, което определя дали човек ще си купи PlayStation или Xbox. Не е случайно, че Microsoft наля толкова пари за придобиване на вътрешни студия. При Xbox One го караха през просото, решиха, че хората ще купуват по навик. Sony ги издуха. Сега ще се стегнат с Xbox Series X.

Но като цяло изглежда, че PC геймърите все повече ще са в печелившата позиция да играят всичко (макар и тук-таме да означава куци конзолни портове).

Mitko6000 avatar
Mitko6000
08 март 2020
Няма лошо. Всеки си решава сам. 🙂
И на мен ми беше трудно с джойстик в началото, но сега ми е малко по-удобно, защото дълго време играх игри само на конзола, защото компютърът ми беше стар и ставаше само за интернет и работа, и сега дори и на PC използвам Dualshock 4. Не че не играя с мишка и клавиатура вече, даже наскоро пак почнах. 😀 Според мен, и двете стават, а кое е по-добре зависи от играта, но пак казвам всеки за себе си.
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 март 2020
И аз го ползвам - соулслайк игрите всичките с дуалшока си ги играя на РС, спортните също. Само шуутъри не мога, то не че не мога, както казах цъкам ънчартед на плейстейшъна, а в него има бая стрелба, минах TLoU. Просто се изнервям колко ми е неадекватно прицелването спрямо мишката. Контролера за мен си има място, просто не ми върши работа за всичко.
Rostik79 avatar
Rostik79
07 март 2020
Английската реч ужасно разваля атмосферата!
Mitko6000 avatar
Mitko6000
07 март 2020
Така е, но се свиква. Това не е първият случай. Спомням си на AC Unity как всички говореха с британски акцент, пък бяха уж французи и мятаха по някоя друга реплика на френски. Мисля, че и тук ще е така. Просто в днешно време, в развлекателната индустрия така е прието. Особено в игрите, които все повече се стремят да са кинематографични. Ако има опция за смяна на езици и има японски, пак ще е нещо.
pseto avatar
pseto
07 март 2020
Според мен са окей актьорите в това видео. Което не значи, че няма да изиграя играта на японски със субтитри, де.

Mitko6000, в играта ще има опция да си избереш японско озвучаване със субтитри (и без субтитри, де, ама болшинството от играчите едва ли са на ти с японския ) или английско. Но както казах малко по-горе, на мен ми звучи окей и не мисля, че щях да съм обиден, ако играта беше и само на английски, но имаше няколко видеота на японски и те вече си се усещат "както трябва".

П.С. За британските акценти - просто тези гласови актьори са най-евтини в гейминга, а и са прилични като качество. Заради това ги чуваме навсякъде, от AAA игрите до средните като клас и дори индитата. Понякога се губи атмосферата, щото изглежда така, сякаш абсолютно всяка игра, фентъзи или sci-fi, реалистична или не, се развива във версия на Албиона. Ама какво да се прави. Актьорите, които ще изкарат по-убедителен френски акцент струват скъпо, а да не говорим, че в Unity има десетки хиляди редове диалог, американците като по-неутрален акцент пак струват скъпо. Тъй че в гейминга - британци.

Veluvian avatar
Veluvian
08 март 2020
Няма драма, със сигурност ще имат японско озчучаване. Примерно Асасините с Ецио си ги играх на италиански с английски субтитри и си в атмосферата както си трябва.
Mitko6000 avatar
Mitko6000
08 март 2020
Не съм обиден, даже за мен не е толкова важно просто исках да подчертая как доста често, хората имат проблем с това и разбирам. 😀
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл