hategame logo
Главния дизайнер на Diablo III за един от създателите на Diablo I и II: Ебете го тоя нещастник
пуснато на 22 август 2012 от pseto
jay wilson e gei
Забавно е как в интернет дори и за секунда да загубиш контрол, то това се плаща. Особено ако си в позицията на Джей Уилсън – шефът по разработката на Diablo III.

„Ебете го тоя нещастник”, е квалификацията му към Дейвид Бревик, един от основателите на Blizzard North и човек, участвал в създаването на гениалните Diablo и Diablo II. (Всъщност, думите му са Fuck that loser – можете да ги преведете както желаете, примерно „Майната му на този нещастник”... горният вариант ме кефи повече).

Чудите се защо идва тази реакция? От скорошно интервю на Бревик.

„Имам монго смесени емоции относно Diablo III. От една страна, аз съм тъжен, че много хора не харесаха последното Diablo, понеже това е любов, страст”, казва Бревик. Той добавя, че говорейки за старите Diablo игри, „все още усеща тази любов и страст, което го кара да се чувства добре”.

„Тъжен съм, понеже хората са ядосани и знаете ли, някои от решенията, които бяха взети не са решения, които аз бих взел. Имаше промени във философията, които не се приеха много добре. Заради това съм малко тъжен”, продължва той.

„Но въпреки това съм и  малко щастлив. Мразя да казвам това, но виждаме, че хората, които участваха в разработката на предишните Diablo игри наистина имаха значение и аз съм щастлив, че излезе на светло колко талантлив, уникален и специален екип беше това. Надявам се хората да оценят това в една индустрия, в която оригиналния екип напуска една игра и тя се променя – като Call of Duty и подобните му. Всичко това показва колко са важни хората в една индустрия”, завършва Бревик.

Лично аз съм съгласен с всяка една дума. Diablo III е евтин MMORPG клонинг. Нямащ нищо общо с Diablo II, освен името. И да, много от феновете на двойката са възмутени от бездушното изпълнение на тройката, включително и аз.

Но повече можем да съдим по реакцията на Джей Уилсън. Напълно дебилна и несериозна като за човек на подобен пост! Остатъка от екипа на Diablo III също хули по несериозен начин Бревик за мнението му, което също е показателно.

Разбира се, самият Бревик наистина беше шеф по разработката на Hellgate: London, която се очакваше да е духовен наследник на Diablo II, но беше просто един провал. Сега пичът прави нова игра – Marvel Heroes. Тепърва ще видим как ще изглежда тя. Все пак, едно е да създадеш Diablo и Diablo II, а друго е... просто да използваш готовата основа и да направиш трета част на играта.

Всъщност, в помощ на Бревик идва и Марк Кърн, бивш продуцент на Diablo II.

„Трябва да кажа, Джей Уилсън, който никога не е бил в Blizzard при разработката на D1 и D2 и никога не е срещал Дейв Бревик, няма никакво право да казва това”, пише той в Twitter. „Дейв Бревик създаде 2 разбиващи жанрове, печели награди, обичани в световен мащаб Diablo игри. Джей Уилсън направи едно голямо нищо с Diablo III”.

„Арогантността на Blizzard достигна нови висини”, завършва Кърн.

Така е. Какво повече да добавим?

Коментари
undefined
Don't Forget Th
02 септември 2012
Той Уйлсън да си пази гъза, че к'во саму намислили дъртите Blizz фенове (в това число и аз).
Тъпака се крие с мазната си усмивка, в последно време всеки пост на Blizz свързан с простата трета част е повод за хейт и подигравки.
И най - много боли, че това са шибаните Blizzard. Нещо е станало и нещата въобще не вървят на розово.
undefined
pseto
04 септември 2012
Да, вече имената на компаниите не значат нищо. Но всъщност една компания е ЕКИПЪТ, а не името. Екипът на Diablo II го няма никакъв и какво друго? Някаква машина за пари като Diablo III.

Не отричам,че разцъках над 100 часа на Diablo III, ама от любов към двойката...

А Уилсън се държи като малоумник и такова отношение е смешно. Извини се след това, де, ама пак си остава скапаняк.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл