hategame logo
Grand Theft Auto IV се завръща в Steam, но...
пуснато на 19 февруари 2020 от pseto
grand theft auto iv
Преди месец стана ясно, че Grand Theft Auto IV е бил свален от Steam. Като причина Rockstar посочи услугата Games for Windows на Microsoft, чиято поддръжка е отдавна спряна. В резултат на това студиото не може да генерира повече ключове за GTA IV, поради която причина то е свалило заглавието от Steam в търсене на решение.

Е, такова в крайна сметка е било намерено. С малка уловка – без мултиплейър.

Всъщност решението на Rockstar включва цялостното премахване на Grand Theft Auto IV в оригиналния му вид от всички магазини, където играта се продава. Това включва и собствения за компанията Rockstar Launcher. Вместо това всички, купили си заглавието, ще получат Grand Theft Auto IV: Complete Edition (включващ и GTA: Episodes from Liberty City). Но за да заобиколят нуждата от Games for Windows от студиото премахват мултито.

Редно е да отбележим, че тук не става дума за завоалиран ход срещу Steam например – GTA IV няма да може да се играе онлайн и в Rockstar Launcher. Което показва, че проблемът е достатъчно сериозен, за да не може да бъде разрешен по друг начин.

Този казус за пореден път ни показва какви са рисковете на днешния все по-дигитален гейм свят – като дори и гиганти като Rockstar не могат да се справят с тях.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
19 февруари 2020
Чакаме директно включване от igra4-a да защитава Божествата от Rokcstar и как pseto е изкривявал информация!!!!
pseto avatar
pseto
21 февруари 2020
В случая вината може да се хвърли на Microsoft. Някак.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл