hategame logo
Rockstar сваля Grand Theft Auto IV от Steam
пуснато на 13 януари 2020 от pseto
grand theft auto 44
Grand Theft Auto IV вече не може да се купи в Steam. Заглавието бива извадено от платформата миналата седмица, а пък в началото на тази Rockstar ни споделят каква е причината...

...Microsoft.

Официално съобщение ни разкрива, че поради спряната поддръжка на услугата Games for Windows, която всъщност не се ъпдейтва още от 2013 година, Rockstar нямат никакъв начин да генерират нови ключове за GTA IV. В резултат на което те са свалили играта от Steam, "търсейки решение на проблема".

Засега не става ясно какво ще е то. Също така и не знаем дали Grand Theft Auto IV ще се върне в Steam или ще се продава само в магазина за игри на Rockstar. Ако трябва да навлезем в теориите на конспирацията - дали Microsoft и техния Games for Windows не е само оправдание? Понеже е любопитно как 6 години са можели да се генерират достатъчно ключове, но няколко месеца след пълната премиера на Rockstar Launcher-а (ознаменувана с премиерата на Red Dead Redemption 2 за PC в него) вече няма начин.

Е, остава ни да видим как ще бъде разрешен този любопитен казус.

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
14 януари 2020
Според мен са я свалили, защото някои от лицензите за музиката на играта са изтекли. Това се случи и с Vice City и San Andreas и после ги върнаха с орязан саундтрак.
Macks avatar
Macks
14 януари 2020
Тъкмо като я дебнех да падне на 5 евро, та най-сетне да я поцъкам
pseto avatar
pseto
14 януари 2020
Според мен има нещо подозрително, ама - ще видим. Ако го върнат в Steam значи може и наистина да е имало някакъв страничен проблем. Ама нещо ми намирисва, че играта ще се продава после само в рокстарския лаунчър.
pepito avatar
pepito
16 януари 2020
не е голяма загуба така или иначе, освен ако не си негър
Rostik79 avatar
Rostik79
16 януари 2020
По-скоро ако не си балканска мутра по анцунг.
pepito avatar
pepito
16 януари 2020
да и това също но предвид количеството на едните спрямо другите може спокойно да ги пропуснем
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл