hategame logo
Hogwarts Legacy ще поддържа създаването на транс герои
пуснато на 03 март 2021 от pseto
hogwarts legacy 1
Hogwarts Legacy ще дава възможност за създаване на транс персонажи, става ясно от изтекли в интернет информации. Играчите ще могат да избират каквито преценят комбинации между типове тяло на персонажа си, гласове, а също и местоимение, с което да се обръщат към тях.

В последните години игри получават критики все по-често заради това, че екраните за създаване на герои не включват достатъчно „модерни“ възможности. Но ето, че Hogwarts Legacy ще е едно от заглавията с повече опции.

И все пак разработчиците Avalanche получиха критики за възможността да се създават транс герои. Защо?

Ходът се приема като контрол над щетите. От една страна Джоан Ролинг влезе в новините преди време за свои коментари, в които обяви, че има само два пола при хората. Те бяха счетени за дълбоко обидни за транс обществеността. Пак преди време продуцентът на Hogwarts Legacy попадна под обстрел, защото акаунтът му в YouTube съдържал видеа, критикуващи движенията на политическа коректност днес.

Така някои хора смятат, че Avalanche се опитват да замажат ситуацията. Но дали това е така наистина? И дали някои общности не са перманентно недоволни?

Коментари
Mitko6000 avatar
Mitko6000
03 март 2021
Да сложат и опции за черни, азиатци, ескимоси, да има опция да обърнеш резбата с някоя отвара. Тотално се побъркаха всички вече.
The_Doctor46 avatar
The_Doctor46
03 март 2021
Майтапа настрана,но наистина нещата взеха да излизат от нормата. Вече вместо да се обсъждат неща по геймплея,историята,че дори и графиката,те обсъждат някакви сексуални ориентации,полове на герои и прочее маловажни за една игра неща. Тотално изщракаха всички.
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
03 март 2021
При избора на транс персонаж трудността щяла да се вдига с 41%
Caprice avatar
Caprice
04 март 2021
Аз съм за подобни опции в игрите при избора на персонаж. В същото време за мен това не трябва да е повод за дискусии да го има или да го няма. Освен това ми писна игри, в които главния персонаж е мъж и няма опция за промяна. Към всички разработчици - моля помислете и за тези от нас, които не искаме да гледаме мъжки задници или техните мускули. Благодаря. Винаги бих избрал да играя с женски персонаж, когато имам тази възможност. И тук една критика към Re7 и задаващата се Re8 - писна ни от този шушляк Итън. Връщайте Джил или няма да копуваме Re9. 😁
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
04 март 2021
https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/490/769/795.png

Някои женски персонажи са по-подходящи по-добре развити и по-интересни в дадена среда. Добър пример за това е Касандра от AC:O

Rostik79 avatar
Rostik79
04 март 2021
Само дето в Гърция по това време жените са били с права горе-долу като на жените в арабския свят и чисто исторически не пасва на наратива, но в крайна сметка с Касандра наистина е по-добре.
darkblue avatar
darkblue
04 март 2021
@Caprice няма лошо в женски герой, даже аз също има ли жена избирам нея, за игрите който са с мъж по дефаут не ми е проблем. Ама да има такива транс герои е ебахти тъпотията, ся нека си ме педали, лесбийки ама чак пък така да се натякват такива изгъзици (болни състояния на човек ) за нещо нормало и едвали не УАУ мн в яко да си джендър......
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
04 март 2021
https://i.imgur.com/VwItA4t.jpg
pseto avatar
pseto
04 март 2021
Rostik79, Касандра (и Алексиос) нали бяха спартанци уж? Спартанските жени са имали доста повече права от останалите в Древна Гърция, включително и възможността да притежават имущество Та не мисля, че по-независимата Касандра е непременно огромна историческа неточност. Ся е ясно, че жените не са били тренирани да боравят с оръжия, не и в никой случай на нивото на професионалната мъжка армия. Ама това е ясно. Няма нужда от чак такава историческа достоверност, както и няма нужда от историческата достоверност на тема това какво са правели спартанците по време на дълги походи едни с други сексуално.
Caprice avatar
Caprice
04 март 2021
Така е. В повечето антични общества жените са били подтиснати и третирани като придатък на мъжа, доста незавидна роля. Имало и различни изключения разбира се, но те си остават изключения от правилото. Дори и "големите" умове на античния свят са имали тотално идиотски разбирания за жените
Caprice avatar
Caprice
04 март 2021
darkblue, би ли ми обяснил кои са тези болни състояния за които говориш, както и какво означава да си джендър, защото съм объркан от изказването ти.
darkblue avatar
darkblue
04 март 2021
е във връзка с коя тема / статия дискотираме ?
съмняваме да не знаеш какво е джендър. Ако си някой от изброените ми неща или феминистка, не съм имал намерение да те обиждам.
Rostik79 avatar
Rostik79
04 март 2021
Впрочем и аз не мога да разбера какво се има предвид под "някой да джендър" като изключим неграмотните и безсмислени определения, които умните хора от ВМРО раздават.
Dandelion - Still The Best Romance Choice avatar
Dandelion - Still The Best Romance Choice
04 март 2021
JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
04 март 2021
Не казвам, че поредицата книги/филми/игри за Хари Потър са лоши, проблема е, че спират да са интересни, когато започнат да ти растат косми долу, т.е. не притежават слоевете на комплексност, които ги правят едновремено привлекателни както за деца така и за пораснали
HighFist avatar
HighFist
04 март 2021
Аз лично предпочитам да играя с мъжки персонаж, но не защото мразя жените, а просто защото повече се потапям с герой, който е близо до мен по същност, особено в RPG-игри. Не ме кефи да играя с жена, а за трансджендър да не говорим :Д

В Cyberpunk през цялото време имах чувството, че играя и общувам с транссексуални, и не можах да се имърсна, ама грам.

Ясно е, че при някои заглавия, герой от мъжки пол ще е странно - Tomb Raider например.

JakePaulKOsConor avatar
JakePaulKOsConor
04 март 2021
"В Cyberpunk през цялото време имах чувството, че играя и общувам с транссексуални"

Adam Smasher е най-якия транссексуален персонаж ever. Yes or yes?

Сетих се за това:

https://img.fireden.net/co/image/1511/44/1511448384208.jpg

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл