hategame logo
И Бразилия обсъжда хазарт ли са луут кутиите
пуснато на 07 април 2021 от pseto
free fire
Поредната държава, която ще започне да разследва луут кутиите и най-вече дали те са хазарт, е Бразилия. Това научихме по-рано през седмицата, като това е резултат от съдебно дело, заведено срещу разпространителя Garena.

Компанията, която преди години беше популярна с мултиплейър услугата, носеща същото име, се насочи към разработката и издаването на игри. Една от тях - Free Fire, е обект на съдебното дело в Бразилия. Според агенцията ANCED, която отговаря за защита на децата, луут кутиите са форма на хазарт и не трябва да са достъпни за хора под 18 години.

Ако делото бъде успешно, то е възможно Garena да плаща по 500 000 долара дневно, докато не се съобрази с решението. Заедно с това правителството на страната смята, че моментът да се погледне към луут кутиите е подходящ.

При решение срещу тях е възможно да пострадат куп други компании, предлагащи подобни механики. Най-често цитираната от тях, разбира се, е EA и тяхната дойна крава Ultimate Team, носеща им по над милиард и половина годишен приход от микроплащания.

В няколко европейски страни като Холандия и Белгия платените луут кутии са забранени. За съжаление обаче те са малцинството в момента - по-големите пазари разследват подобни механики, но не са излезли със становище.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл