hategame logo
И Xbox Series S/X разпродават наличностите си
пуснато на 24 септември 2020 от pseto
xbox series sx
След като Sony обяви огромно търсене на PlayStation 5, довело до изчерпване на първоначалните наличности, осигурени за предварителни поръчки, то същото направи и Microsoft. Два дни след като Xbox Series S и Xbox Series X бяха пуснати в предварителна продажба, компанията обяви, че всички бройки са били изкупени.

Microsoft споделя, че до 10 ноември ще бъдат осигурени още бройки от двете конзоли. Именно на тази дата очакваме Xbox Series S/X на пазара.

Но както винаги обаче не знаем дали тук не става дума просто за маркетинг. Нито Sony, нито Microsoft разкриват точни числа, така че няма как да знаем дали търсенето наистина е „рекордно“ или напротив. Също така изглежда невероятно която и да е от двете компании да не се е подготвила с достатъчно произведени бройки съответно от PS5 и Xbox Series S/X.

Все пак подобни ходове преди старта на конзолното поколение са съвсем нормални. Microsoft и Sony вървят в пакет досега – и откъм цени на премиум моделите на конзолите си, и откъм дата на премиера. Но кой ще вземе първоначалното превъзходство? Ще научим след месец и половина.

Коментари
pepito avatar
pepito
25 септември 2020
Майкрософт били изненадани, че продажбите и на старото
X Box One X/S били значително повишени заедно с новите
X Box Series X/S, чудно защо ли ....
pseto avatar
pseto
25 септември 2020
Дам, със 750%. Трябваше и това да спомена в статията. Както и говорихме в другата тема, тоя объркващ брандинг води до продажби и на старите. Което не съм сигурен доколко е добре, щото хората, които видят, че са се минали, няма да са супер щастливи.

Макар че дори и да си умерено тъп, ако ти докарат новото конзолно поколение преди неговата премиера, то трябва да се сетиш, че това не е новото конзолно поколение. И да го върнеш, поне на запад и в Щатите никой не ти се дърви, ако решиш просто да се откажеш от някое устройство и да си вземеш парите няколко седмици след като го купиш.

BossOfGermany avatar
BossOfGermany
28 септември 2020
С това наименование "XBOX Series X / S", Microsoft повтарят грешката на Nintendo с Wii U...
pseto avatar
pseto
29 септември 2020
Да, в краткосрочен план ще вдигнат продажбите на Xbox One X/Xbox One S заради обърквания в имената, но в дългосрочен ще изглежда така, сякаш конзолата е някакъв междинен ъпгрейд, не баш следващото поколение за незапознатите. Също така тези, дето се минат, няма да са хипер щастливи.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл