hategame logo
Microsoft очаква недостиг на Xbox Series S/X в следващите месеци
пуснато на 17 ноември 2020 от pseto
xbox series x 1
Миналата седмица Microsoft обяви – макар и без да разкрива конкретни числа – че конзолите Xbox Series S и X са били най-успешната премиера на ново конзолно поколение за компанията. Малко след това пък научихме, че е вероятно да има недостиг от устройствата в следващите месеци.

Тим Стюарт, финансов шеф на Microsoft, очаква положението да се оправи някъде през пролетта на 2021-а. Но в следващите около четири месеца е възможно всички онези, опитващи се да се сдобият с Xbox Series S или X, да имат проблеми с това.

Положението при Sony не е по-различно. Конзолата излезе преди 5 дни в Северна Америка и още няколко държави (Австралия, Нова Зеландия, Япония, Сингапур и Южна Корея), но наличностите не са достатъчни.

Засега не знаем доколко наистина има недостиг и доколко двете компании се опитват да мотивират хората да се сдобият с новото конзолно поколение възможно най-скоро, "преди бройките да свършат". Но вероятно след месец-два положението ще се стабилизира.

Интересен детайл е, че преди излизането на PS5 имаше спекулации, че има недостиг на един от компонентите на устройството, което пречи на производството. Sony отрече тези слухове, казвайки, че бройките са достатъчно. Но е възможно в крайна сметка тези информации да са били близо до истината.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл