hategame logo
Игрите за PlayStation 4: Destiny, Diablo III, The Witcher, Final Fantasy, още...
пуснато на 21 февруари 2013 от pseto
ps4 partniori

По-рано днес, Sony обяви PlayStation 4. Както подхожда на такава сериозна премиера, то японската компания разкри и куп игри, които ще дебютират заедно с платформата.

Мога да кажа, че списъкът към момента хич не е скромен. Което показва, че Sony добре са се поучили от грешките, допуснати в PlayStation Vita с бедния каталог от игри.

Нека започнем с най-голямото разкритие – ще има конзолно Diablo III! То ще се появи не само за PlayStation 4, но и за PS3. Но за тази тема ще отделя отделна статия.

Нека продължим нататък. Традиционната ексклузивна за PlayStation серия Killzone ще дебютира и за най-новото поколение на конзолата. Поредната игра на Guerrilla Games се нарича Shadow Fall, като отново ще е от първо лице. Кратко демо от нея бива показано на събитието през нощта българско време – на него виждаме огромен футуристичен град през очите на главния герой. Първоначално тихата красива сцена бързо ескалира в бомбастични мелета, изпълнени с експлозии. Както подхожда на всеки Killzone досега.

Едно от водещите съобщения снощи беше играта Knack. Всъщност, това беше първото ново заглавие, което беше обявено снощи. Става дума за класически платформер, в която управляваме роботчето Knack. Доколкото видях от геймплея, то може да поглъща различни елементи от околната среда, благодарение на което променя размера си и получава различни нови умения. От клипчетата виждаме също как Knack може да се върне към оригиналната си форма, преодолявайки различни платформинг секции, изискващи това.


Заедно с тези игри, беше обявено и ново Final Fantasy за PlayStation 4. Не бива разкрито абсолютно нищичко относно играта, но пък бранд директора в Square Enix Шинджи Хашимото ни казва да очакваме E3 с нетърпение. Очевидно на най-голямото гейм изложение ще видим новото мистериозно Final Fantasy.

Сред заглавията за PlayStation 4 е и The Witcher 3: Wild Hunt. Досега се знае, че ролевата игра ще дебютира за PC и „хай енд платформи“. Е, сега разбираме какво имат предвид CD Projekt Red под това. Любопитно е, че The Witcher 3 ще е първата игра на поляците, която да се появи за конзола на Sony. Можем да очакваме, че тя ще е налична и за новото поколение на Xbox.

Друга прясно обявена игра – Destiny на Activision и Bungie, също ще се появи за PlayStation 4. В интерес на истината, двете компании намекнаха сериозно за подобно нещо, казвайки, че освен за PS3 и Xbox360, MMO шутърът ще дебютира и за „future generation technology”. Тъй че тук няма нищо шокиращо.

Една от интересните игри, представени по-рано днес беше и DriveClub. Става дума за рейсър на британците Evolution Studios, който ще акцентира сериозно на дълбоката социална интеграция, която има PlayStation 4. В DriveClub, вие ще участвате в определени клубове, като целта ви е да побеждавате вражеските такива. Подобно на шутърите, няма да е нужно просто да печелите състезания, ами ще има и други начини за набиране на ценни точки (макар че засега не се разкрива какви). Разбира се, като при останалите игри за PlayStation 4, графиката се очаква да е зашеметяваща.

Друга ексклузвина серия за PlayStation – inFamous, също ще се сдобие с нов представител. Неговото название е Second Son, като действието ще се развива в тоталитарен дистопичен свят, където цялото население бива активно следено с камери от правителството. Ние ще поемем ролята на Деслин Роу, който ще оглави борбата срещу подтисниците. От трейлъра, който можете да видите над този абзац, можете да видите, че главният герой ще има разнообразни супер умения, сред които телепортация, хвърляне на кълба от енергия, взривяващи противниците и др.

Играта Watch Dogs, която беше обявена на E3 миналата година, е сред високопрофилните игри в списъка на PlayStation 4. Засега се знаеше, че тя ще дебютира зa PC, PlayStation 3 и Xbox360. Оказва се, че Ubisoft са подготвяли и версия на заглавието за последното поколение на PS. Не биват показани детайли за играта като клипчета или пък геймплей.

Любителите на пъзелите несъмнено ще харесат The Witness. Става дума за ексклузивна за PlayStation 4 игра, в която действието ще се развива на самотен, прекрасно изглеждащ остров. Вие ще трябва да разгадавате огромен брой разнообразни пъзели, като създателят на заглавието Джонатан Блоу обещава поне 25 часа геймплей.

Сред представилите нов проект са и Capcom. Иде реч за фентъзи игра с кодовото название Deep Down. Тя ще използва новия енджин на японците, който се нарича Panta Rhei. От краткото демо можем да се уверим, че и при него визуалните ефекти ще са на топ ниво (макар че конкретното клипче, което съм качил не е с най-доброто възможно качество).

И това е горе-долу за PlayStation 4 игрите! Жанровете са множество, както можете да се уверите. Пъзел, платформър, шутър, рейсър, RPG, MMO пуцалка, игри с отворен свят от трето лице. Като цяло, разнообразието от заглавия за PlayStation 4 изглежда много добро. И това е само началото!

Бас държа, че скоро ще научим нови неща. За next-gen God of War – няма как да се мине без тази серия за PS4. Със сигурност по някое време трябва да бъде обявен и следващия Gran Turismo. А може би нов Uncharted?

Определено ни предстоят интересни месеци. Но сега остава един въпрос – кога ли и Microsoft ще представи своята следваща платформа и какви игри ще дебютират за нея?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл