hategame logo
Ирония: Музикална група дава пари на Anonymous, спечелени от Sony
пуснато на 06 март 2012 от pseto
Atari Teenage Riot
Музикалната група Atari Teenage Riot е дарила част от парите, спечелени от лицензионно споразумение със Sony… на хакерската група Anonymous. Чудите се каква е иронията в случая? Именно тази група беше сериозно винена за хакването на PlayStation Network миналата година, при което мрежата на Sony беше офлайн близо месец.

Въпреки че все пак това не беше доказано, то съмненията останаха. И така Atari Teenage Riot решават да сипят малко сол в миналогодишната рана, след като дават част от парите от хонорара си за песента Black Flags на Anonymous. Този трак се използва в някои рекламни кампании за PlayStation Vita.

От друга страна, пред мен възниква един интересен въпрос – след като в песента ясно се пее против корпорациите, а и има версии в ясна подкрепа на Anonymous... защо Sony я избират за рекламната си кампания? Един вид реверанс, може би? Не знам, никога няма да мога да разбера мисленето на японците и жените.

Иначе, самата песен Black Flags е леко тъпашка, поне ако говорим за пеенето. Бих се изкефил само на инструментал, който звучи много яко и не се изненадвам, че е използван в реклами на Vita.

Ама ко да се праи, ирония навсякъде около нас. Все пак, ако зависи от мен, бих слушал тази песен на Atari Teenage Riot.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл