hategame logo
Изходният код на Gwent се разпространява онлайн
пуснато на 22 февруари 2021 от pseto
gwent playstation
По-рано през годината сървърите на CD Projekt Red бяха пробити, като беше откраднат изходният код на The Witcher 3, Cyberpunk 2077, Gwent и още един необявен The Witcher проект. След това в интернет се появиха информации, че всичко това е било продадено на търг... и изглежда кодът на Gwent вече се разпространява из виртуалното пространство.

Няколко Twitch канала дори са дали линкове, от които може да се свали гейм логиката на картовата игра. Но CD Projekt Red са реагирали моментално, пускайки оплаквания на базата на DMCA. В тях се твърди, че въпросните канали разпространяват съдържание (или линкове за него), за което не притежават авторските права. Кратко след това линковете са били премахнати.

Несъмнено обаче поляците ще имат много работа в следващите месеци. Щом нещо започне да се разпространява в нета - връщане назад няма.

Ясно е, че няма как някой да се надява да пусне проект, базиран на изходния код на The Witcher 3, Cybeprunk 2077 или Gwent - тогава го очакват куп съдебни дела. Но въпреки това ако се пренапише значителен процент от логиката например на картовата игра - тогава CD Projekt Red не може да има никакви легални възражения.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл