hategame logo
Изненада: Xbox Series X с Windows, поддържа Steam?
пуснато на 10 януари 2020 от pseto
xbox series x 1
Доста интересна нова порция слухове се появи в интернет, този път свързана с Xbox Series X. А именно - новата конзола на Microsoft и наследник на Xbox One е възможно да има Windows 10 режим. В който конзолата се превръща в пълнокръвно PC и ще е възможно пускането на игри в Steam (и всички други клиенти, налични за компютър).

От една страна този слух не звучи чак толкова абсурдно - особено с оглед на факта, че в последните години Microsoft общо взето унифицира Xbox и PC, като пуска почти всички свои нови игри и за двете платформи. Заедно с това Xbox Series X несъмнено ще има добра поддръжка на всякакви периферни устройства като клавиатури и мишки.

От друга страна обаче изданието, което пуска слуховете - италианското Game Experience, определено не е някой от гигантите в сектора. Поради която причина можем да имаме едно наум.

Заедно с това подобен ход за Microsoft би бил прекалено рискован. Евентуална поддръжка и на Windows ще повдигне въпроси дали Xbox Series X е конзола или компютър. А след фиаското при представянето на Xbox One, рекламиран като мултимедийно устройство за хола, а не гейм конзола, едва ли Microsoft биха искали и новата им платформа да стартира по подобен начин.

Коментари
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
11 януари 2020
Ако това е вярно е огромна ама огромна глупост.Дано не е вярно просто ако оставят пак Сони без конкуренция няма как да се развиват конзолите,ще си тъпчат с малки крачки.А колкото до слуха,представятели си да дадете пари за този конзоло-компютър и да си плащате Xbox Live за да играете мулти на Steam игри.А същото това на обикновен компютър какъвто всеки има вкъщи ще му е без пари.Запомнете Microsoft искат да напълнят всичко с абонаменти и да опъват пари с най-малки усилия,немогат и не искат да правят игри.Може и процент да искат ако си я купиш от Steam през тях.
pseto avatar
pseto
13 януари 2020
То, доколкото разбирам, идеята е или да го boot-неш в Windows, или в там операционната система на Xbox. Демек или ползваш конзолата като конзола, или я ползваш като PC. Няма как да съчетаят и двете, не и без помощта на гейм разработчиците.
Charcharo avatar
Charcharo
11 януари 2020
Дано да е истина това, че тогава ще е смислена машина а не играчка за идиоти.
jenssn avatar
jenssn
12 януари 2020
Все таз xbox платформата е мега счупена бъгава и каква ли не. НАЙ НАЙ НАЙ НАСРАНАТА СКАПАНА ПЛАТФОРМА. А МС акаунтите как лесно се хакват на средно статистическия гнусен англичанин няма ви казвам.
morgoth_srs avatar
morgoth_srs
13 януари 2020
Ако това е вярно и ако наистина видеокартата на конзолата е с бързина от порядъка на 2080ti, то с цената си от 1000лв конзолата ще избие рибата
pseto avatar
pseto
13 януари 2020
Дам, така е, особено като се има предвид, че така или иначе конзолите при премиерата си в последните поколения се продават с минимална надценка или дори на загуба. Което няма как да се случи нито при Nvidia, нито при AMD, в този контекст можеш да получиш добра машина за малко пари, която и да се ползва за нормални неща.

Макар че в слуха се споменаваше за орязан Windows 10, там нали имаше една версия, правена за таблети, в която работи само софтуер от Windows Store-а. Това като цяло ще си е кофти пак.

Rostik79 avatar
Rostik79
13 януари 2020
Не забравяйте и че един и същ или аналогичен хардуер на компютър и на конзола не означава и една и съща крайна производителност (в полза на конзолите).
Charcharo avatar
Charcharo
13 януари 2020
От това което виждам, ще е със скоростта на RTX 2080 само, че с незнайни DXR качества. Това за Xbox Series X. Не е 2080 Ti.
Charcharo avatar
Charcharo
13 януари 2020
Пичове, да сравнявате конзолен хардуер от Q4 2020, който дори използва технология, която не е излезнала официално и за PC (RDNA 2) със хардуер от 2018та (RTX 2000) и 2019та (Ryzen 3000, RX 5000) е малоумно.
Нека конзолата да излезне. Тогава може да я сравните с Ryzen 4000, RX 6000 и RTX 3000. В момента е безсмислено и некоректно.
vanmx avatar
vanmx
13 януари 2020
Това ми звучи като някакъв много хитър ход на MS, при условие че наистина хардуера е толкова корав колкото казват слуховете и наистина машината е мега евтина сравнена с аналогично PC.

Защото нали производителите на конзоли за да трупат потребителска база, в началото продават конзолите на загуба, а по този начин MS ще постигнат това много по-бързо от конкуренцията. Едно такова устройство би станало хит сред PC потребителите и те биха наклонили везната.

Иначе концепцията за компютър и конзола в едно е доста стара. През 93-та година е имало един настолен компър - Amstrad Mega PC, в който могат да се вкарват дискети за sega mega drive и машината е можела да рабшти в режим PC и режим конзола. Разбира се, че това е все пак по-различен случай

Charcharo avatar
Charcharo
13 януари 2020
Понякога имам усещането, че българите в онлайн пространството са някакви подчовешки ботове, които са твърде прости за елементарна логика.

Аналогичен компютър на това не съществува. Питай Q4 2020 дали има. Поне изчакай RDNA 2.

vanmx avatar
vanmx
14 януари 2020
Говоря за бъдещето - когато хардуера е на пазара както под формата на конзола, така и под формата на PC чаркове. В момента само спекулираме. Даже не се знае дали Q2 2020 хардуера на конзолите ще има нещо повече от топ хардуера който излезе през 2018-та за PC

Иначе това чувство, че всички в тия гейм/PC форуми са някакви ботове понякога и аз го имам

Charcharo avatar
Charcharo
14 януари 2020
Имайки предвид, че Xbox Series X е между 360 и 430 mm^2 няма как да е върховен чип.
nightwarrior avatar
nightwarrior
14 януари 2020
Малко е безсмислен разговора. Не знаем какво точно ще има в кутията и т.н. Да не говорим, че перформънса при игрите на конзолите обикновено е нагласен. Едно на ръка, че играта се оптимизира специално за конзолата (а не за десетки конфигурации на РС), а и освен това се заиграват с резолюция,детайли, сенки, докато намерят поносим фреймрейт.

Ако MS изкарат хибридна машина, на която ще вървят подобни, оптимизирани игри, както и ще има опцията да си го ползваш като Уиндоус машина, може и да дръпнат с материала, защото могат да се харесат хем на РС потребители, хем на вече съществуващата си фен база. То и сегашното поколение конзоли са си едни РС-та с къстъм операционна система.

Това, което ме навежда на мисълта, че не е само слух, е факта, че MS няма конзолни ексклузиви от настоящото поколение. Всъщност имат, но само срещу Sony, игрите им излизат на РС. Сега вече и (поне за мен) изненадващия ход Masterchief Collection-a да се появи във Стийм придобива смисъл.

morgoth_srs avatar
morgoth_srs
14 януари 2020
Цялата тема си е спекулации Ето спекулативните характеристики на видеокартата на Xbox One Series X. https://www.techpowerup.com/gpu-specs/xbox-series-x-gpu.c3482 .
Charcharo avatar
Charcharo
14 януари 2020
Имаме снимка на чипа. Заради това и знаем горе долу колко голям е.
Добави един 3700X с половината кеш, без чиплет, с GDDR6 контролер и 3.2-3.5 Ghz и имаш Xbox Series X. Масивен CPU upgrade и немалък GPU upgrade. Но Zen 3 и RDNA 2 излизат тази година. Пак ще е по-слаб от средно ниво машина.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл