hategame logo
Jedi: Fallen Order изненадващо успешен
пуснато на 31 януари 2020 от pseto
jedi fallen order
Jedi: Fallen Order е изненадал приятно EA. Новината дойде от финансовите резултати на гиганта, от които научаваме, че екшън-приключението е регистрирало над 8 милиона продажби.

Не само това, но прогнозите на EA са заглавието да достигне 10 милиона до началото на април. С което очакванията на разпространителя ще бъдат доволно надскочени.

EA са смятали, че потенциалът на Jedi: Fallen Order е за някъде около 6-8 милиона продажби. Но заглавието на Respawn се представя доста, доста по-добре.

Самата игра получи почти изцяло положителни отзиви. Заглавието, предлагащо микс от механики на Uncharted, Tomb Raider и дори Dark Souls, е определено приятно приключение, попаднало и в рубриката ънхейтабъл на сайта.

Коментари
lyubohar avatar
lyubohar
31 януари 2020
И аз съм изненадан
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
31 януари 2020
Това не беше ли разпространителят, който смяташе сингъла за отживелица?
nightwarrior avatar
nightwarrior
31 януари 2020
То затова е и изненадата. Толкова студия съсипаха заради тази им малоумщина...
pepito avatar
pepito
01 февруари 2020
Дано им дойде ъкъла в главите, ако и вземат и разкарат тия дарк соулс простотии играта ще е в пъти по-добра
igra4 avatar
igra4
01 февруари 2020
Последните два боса бяха дарк соулски и ги минах на най-лесно. Другите неща си бяха наред, малко системата за париране беше гличава(в дарк соулс нз) затова играех без париране, а с доджване.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
01 февруари 2020
В какъв смисъл гличава, поиграх няколко часа и не ми се стори да има нещо нередно.
pseto avatar
pseto
04 февруари 2020
При мен парирането си бачкаше идеално. Особено на по-ниските трудности, на последната си е горе-долу като в Souls (тоест за азиатци, тоест неползваемо). На предпоследната трудност спокойно си парирах повечето противници, без да се случи нещо необичайно.

А за Souls вдъхновенията - и аз съм донякъде раздвоен дали са били изцяло нужни или напротив, но като цяло не мисля, че играта е спечелила или загубила много от тях. Те така са интегрирани, някак половинчато, че нито са много плюс, нито много минус за мен.

Rostik79 avatar
Rostik79
02 февруари 2020
Само, че от другата статия за печалбите на ЕА, се разбира, че все пак голямата пара идва от мулти/онлайн-заглавията. Сингъл игрите, колкото и да са успешни, не са приоритет за големи играчи като ЕА просто защото за голямата инвестиция в заглавието, получават сравнително малко насреща. И освен това го получават еднократно. Не можеш да "доиш" сингъл заглавие.
pseto avatar
pseto
04 февруари 2020
Да, микроплащанията носят големите пари. Но пък ако направим една бакалска сметка - ако Джедая стигне 10 милиона продажби по 50 долара средно, това са си 500 милиона, ако предположим, че бюджетът е да кажем 100 милиона, това пак си е много, много солидна печалба за EA. Която може и само да се увеличи с още 1-2 милиона продажби след година време примерно, които играта спокойно може да удари.

Ся милиардите на Ultimate Team са стряскащи, ама EA знаят, че това е до време, според мен законът рано или късно ще удари режима. Докато игрите на пълна цена винаги са си били част от гейминга и винаги ще бъдат.

Ама да, докато го има Ultimate Team мислите на EA ще са само към него. И здравото лобиране да не го окачествят като хазарт, че тогава работата става дебела. Само като знам на някои пазари какви са изискванията за хазартни игри... в САЩ особено...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл