hategame logo
Китай с нови ограничения за непълнолетните в онлайн игрите
пуснато на 07 ноември 2019 от pseto
china
Китай продължава с опитите си да възпре непълнолетните от прекарването на прекалено много време в онлайн игри. Нов закон, въведен в страната, забранява на MMO заглавията да допускат непълнолетни в сървърите си между 10 часа вечерта и 8 сутринта.

Не само това, но в делниците непълнолетните ще могат да играят не повече от 90 минути любимите си игри, а през уикенда и празниците - не повече от 3 часа. Биват наложени ограничения и в парите, които могат да бъдат похарчени онлайн (тъй като говорим предимно за free-to-play). Онези на възраст между 16 и 18 години могат да инвестират не повече от 400 юана (100 лева), а онези под 16 - 200 юана.

Остава обаче въпросът - как ще се налагат тези правила?

В последно време Китай се опитва да засили контрола над регистрациите в игрите. Вече става задължително представянето на реален документ за самоличност. Подобно на регистрациите в сайтовете за хазарт например. А ако някоя игра си позволи да не спази указанията на китайското правителство - то нейният лиценз може да бъде отнет.

Тепърва предстои да видим дали и тези мерки ще имат успех или ще се намери начин да бъдат заобиколени. А и е редно да се отбележи, че говорим за онлайн игри - офлайн заглавията трудно могат да бъдат ограничени.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
07 ноември 2019
*cries in Blizzard*
igra4 avatar
igra4
08 ноември 2019
На китайското правителство му пука за подрастващите, особено добро е това за рестрикциите на покупките онлайн. Знаем как американчетата източват кредитните карти на родителите си в подобни игри.
nightwarrior avatar
nightwarrior
08 ноември 2019
Ако наистина си мислиш, че правят това щото им пука за младите, то си по-наивен отколкото някога съм си представял.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
10 ноември 2019
Понякога наистина предпочитам да тролиш, отколкото да вярваш нещата, които твърдиш.
pseto avatar
pseto
11 ноември 2019
Е, на Китай им пука за подрастващите, когато играят игрички, ама ако копат на полето 12 часа или блъскат в някоя мина можеш да си сигурен, че никой няма да им иска лична карта или да ги ограничава.
sauron93 avatar
sauron93
08 ноември 2019
90 минути геймплей вика хаха. Аз за толкова загрявам само. След това още 6 часа играя и чак тогава започва да ми писва. Освен това как ще наложат ограниченията,ще искат лична карта при регистрация в ммото ли? Цъкаш данните на баба си и си чук.
pseto avatar
pseto
11 ноември 2019
Някъде бях чел, че се добавя и лицева идентификация, освен документ за регистрация, ама май беше в предишна статия по темата. Така с ЕГН-то на баба няма да стане толкоз лесно. Освен ако не зашият и една снимка на баба да се излъже и тази система.

То наистина китайците с всички ограничения, които им налагат стават много добри в заобикалянето им. Един вид правителството само си ги обучава да заобикалят ограничения.

Драго Чая avatar
Драго Чая
11 ноември 2019
нужна е нова културна революция но го няма Мао да я осъществи.

трябва да се изкорени пагубното западно проникване в мозъците на китайците. китай трябва да развие собствена гейм индустрия, подвластна на комунистическите обществени порядки, и да забрани напълно вноса отвън.

ама като гледам Си как е затънал в хонг конг, и няма смелост да изкара танковете и изрине протестиращите

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
12 ноември 2019
Игра4, що не пишеш от оригиналния си акаунт, ами си правиш алтернативни?
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл