hategame logo
Китайски комплекс за електронни спортове ще струва близо 1 милиард долара
пуснато на 05 януари 2021 от pseto
esport
Строителството на нов, внушителен комплекс за електронни спортове е започнало в Китай. Проектът е оценен на 898 милиона долара.

Съоръжението се очаква да е със солиден размер – 500 000 квадратни метра, като освен купища зали и достатъчно на брой огромни телевизори за наблюдаване на електронни спортове ще има и нужните помещения за подготовка на професионалните играчи. Близък хотел пък ще обслужва всички посетители.

Макар и в момента, по време на пандемията от COVID-19, да ни е трудно да си представим, че отново ще има масови събирания на хора, то рано или късно нещата ще се възвърнат към нормалното. А кой друг, ако не Китай да се подготви за масови събития от света на електронните спортове?

В последните години страната се превръща във водещият гейминг пазар. Заради това много западни компании правят всичко възможно, за да не нарушават законите в страната – включително прибягвайки и до цензура.

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
07 януари 2021
Жалко, че такива форуми се правят само за разни мобки и мобилни игри, които са най-популярни. Особено в Азия. Но щом се забавляват хората, лошо няма.
pseto avatar
pseto
07 януари 2021
Правят и за Dota 2/League of Legends. От втората си нямам хал хабер, ама The International си гледам ежегодно и е голямо зрелище. Разбира се не съм толкова "дълбоко" в Dota 2, имам само някаква базова идея, но достатъчно, за да се наслаждавам.

Ама в крайна сметка такова е положението, за най-големите и обикновено комерсиални игри има най-голяма про сцена. Няма как да е инак.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл