hategame logo
Китайският вече е най-популярният език в Steam
пуснато на 08 януари 2020 от pseto
steam china
Най-популярният език в Steam днес е китайският, научаваме от анкета на Valve. Ежемесечно компанията прави допитване до куп потребители в своя магазин, а последното ѝ издание ни показва, че английският е едва втори по популярност.

Китайски ползват 37.9% от потребителите в Steam. Това е скок с 14.4% на месечна база (данните за декември). Що се отнася до английския, той е втори с 30.4%. При неговата популярност спадът е с 6.6%.

При положение, че говорим за толкова сериозни разлики, то е нормално да се запитаме дали нещо не се е променило при формата на допитване. Но пък при подобни анкети - които далеч не са задължителни и зависи единствено от геймърите дали ще го попълнят или не - може би подобни феномени не са толкова изненадващи.

Сигурно е обаче, че популярността на Steam единствено се покачва в страната. Наскоро научихме, че Valve готви официална ревизия на платформата за Китай, която да бъде одобрена от комунистическото правителство (със съответната задължителна цензура). Което единствено ще увеличи аудиторията на Steam. А както знаем китайският пазар е внушителен по размер. Дотолкова, доколкото много американски компании и франчайзи - включително такива извън гейминга - правят сериозни компромиси, за да не изгубят китайците.

Коментари
igra4 avatar
igra4
09 януари 2020
В Китай конзолите не бяха ли баннати, орязани, това обяснява резултатите 😀 Също и обикновения китаец няма парите за конзола, още една причина
Charcharo avatar
Charcharo
09 януари 2020
"Конзолите са по-евтини от PCтата, но затова бедните хора не могат да си позволят конзола и играят на PC."
- igra4, 2020
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл