hategame logo
Контролерът на PlayStation 4 с тъчскрийн, биометрични сензори?
пуснато на 19 януари 2013 от pseto
playstation logo
Nintendo представи тъчскрийн контролер заедно с дебюта на конзолата си Wii U. Напълно възможно е и друга японска компания да поеме по този път – Sony.

Анонимни източници разкриват пред изданието CVG, че в последните 6 месеца компанията „активно тествала нов контролер с тъчскрийн дисплей“. Неговият дизайн очевидно се променял „всеки ден“.

Любопитно е, че този контролер ще има и биометрични сензори, наред с тъчскрийн. Това ще рече, че докато цъкаме разни игри ще се отчитат фактори като пулса ни например.

Екстра, която ми е наистина чудно как ще се интегрира в дадена цъкалка. Дали пък това няма да е начин Sony да следи кога сме се изнервили прекомерно и по този начин да променя игралната обстановка? Ще видим.

Разбира се, ако тези слухове се окажат истина, то това далеч не значи, че култовите DualShock контролери ще бъдат пенсионирани. Напълно възможно е да се използва същият подход като при Wii U. Тази конзола притежава както огромния си 6.2-инчов тъчскрийн контролер, така и стандартен такъв, напомнящ на този от Xbox360.

Честно казано, аз нещо не се надървям от идеята за тъчскрийн контролер. Ако дисплеят е да кажем около 3-4 инча, то като цяло идеята ми звучи прилична. Тоест да имаме алтернативен метод за контрол, но да не е от водещо значение, каквото е положението в Wii U. Много се надявам и Sony да не ги удари грандоманията...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл