hategame logo
Креативният шеф на Blizzard скача в защита на Джей Уилсън
пуснато на 21 януари 2013 от pseto
rob pardo
Тази събота шефът по разработката на Diablo III Джей Уилсън разкри, че е подал оставка в дълго и прочувствено писмо. Не само у нас, но и в официалните форуми на Blizzard тази новина беше приета предимно с щастливи възгласи, както и обвинения към него за състоянието на ролевата игра в момента.

Според креативният шеф в компанията Роб Пардо, „членовете на форумите в Battle.net са отишли прекалено далеч“. Той твърди, че е „много горд от Diablo III”, въпреки че все още има какво да се прави по играта.

„Обществеността заслужава по-добра игра и ние продължаваме да полагаме усилия за подобряването й“, пише Пардо. Той добавя, че Blizzard няма намерение да спре разработките по Diablo III, докато това не се превърне най-добрата игра във франчайза. Въпреки всичко той не смята, че критиките към Уилсън са основателни.

Пардо твърди, че ако трябва да се търси вина у някого, то това е самият той. Понеже именно негова е била отговорността за наемането на Джей Уилсън преди 7 години като шеф по проекта Diablo III.

„Аз бях главният отговорник за играта по начина, по който се появи на пазара. Поемам пълна отговорност за качеството на крайния резултат“, казва Пардо.

Ами хубаво. Само дето геймърите едва ли ги топли всичко това. Истината е, че в последните над 3 месеца няма никакви пачове за играта. А новият, който се чака, едва ли ще върне когото и да е към Diablo III.

Също така, с оглед на последните ъпдейти, нещо имам сериозни съмнения, че Blizzard се раздава толкова сериозно. По-скоро си готвят новия експанжън и това е... бравос.

Е, нищо. След няколко дни е отворената бета на Path of Exile. Игра, за която имам сериозни надежди... както и огромна част от любителите на екшън RPG жанра!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл