hategame logo
Куп игри на EA вече са в Steam
пуснато на 08 юни 2020 от pseto
dragon age inquisition 58
В края на миналата година EA обяви, че бъдещите игри на компанията ще се продават и в Steam. Не само това, но и абонаментната услуга EA Access ще е налична и в магазина на Valve. По план ходът трябва да се реализира скоро – и виждаме първите стъпки към неговото осъществяване.

Множество игри на EA, които досега се продаваха само в Origin, вече са налични в Steam. Списъкът изглежда така:

-Dragon Age 2;
-Dragon Age Inquisition
-Crysis 3;
-Need for Speed: Heat;
-Need for Speed: Rivals;
-Need for Speed (2015);
-Plants vs. Zombies: Battle for Neighbourville;
-Unravel и Unravel 2;
-Sea of Solitude;
-Fe;
-Burnout Paradise Remastered;
-Mirror’s Edge Catalyst;

Повечето игри в списъка в момента струват 10 евро. Изключенията са Dragon Age Inquisition, чиято цена е 17; Need for Speed: Heat, струващ 28 евро, Plants vs. Zombies: Battle for Neighbourville, който е оценен на 20 евро и Burnout Paradise Remastered, чиято цена е по-ниска – 5 евро.

Така вече официално EA се присъедини към магазина, който искаше да елиминира преди десетилетие – Steam. Което е интересен тайминг, особено и сега, когато Epic Games Store се опитва да намери своето място под слънцето.

Коментари
God avatar
God
08 юни 2020
Но пак се иска клиентът на Origin. Освен това някои стари техни игри превантивно поскъпнаха наскоро, въобще не ме влекат ЕА напоследък.
pseto avatar
pseto
08 юни 2020
Е, EA все пак си гонят тяхното, не са прости. Няма да си се откажат изцяло от тяхната платформа, към която нямам много против. Наистина 2-3 пъти имах гадни проблеми, но нищо подобно на Uplay, дето ми е образувал поне 3-4 бели косъма в брадата.
Rostik79 avatar
Rostik79
10 юни 2020
Аз пък с Origin имах проблем. След преинсталация на бозата, игрите си остават на Д:, бозата си е на С:
Инсталвам си клиентите - Стийм, Юплей, Ориджин...
Всички си разпознаха директориите, където са игрите, само Origin така и не си "позна" Battlefiled-a и трябваше да тегля наново 80ГБ.
Но бели кахъри.
pseto avatar
pseto
11 юни 2020
Да, именно, с това имах проблем и аз в Origin - когато е инсталиран на C:, а игрите са на D:. Голям зор беше понякога да го накарам да ги "намери". Ако изключим това се държи като цяло солидно клиентът. Но Uplay всеки път като го пусна ми сервира проблем. Като играхме Дивизията с приятелката по никакъв начин не можеше да се купи игра от Uplay, нито карти приема, нито нищо - някакво безумие, в крайна сметка взехме играта от "евтините" сайтове и само я активирахме в Uplay. Това да не ти работят методите за плащане в магазин е просто лудост.
Charcharo avatar
Charcharo
08 юни 2020
Да бяха и на GOG ама е OK така. Избор да има.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл