hategame logo
Луут кутиите ще се разследват от Федералната търговска комисия
пуснато на 28 ноември 2018 от pseto
loot box
Относно луут кутиите започва да се говори все повече с всеки изминал месец – в резултат на което и тежката артилерия на САЩ ще разследва тази супер популярна механика в игрите. А именно – Федералната търговска комисия.

Изявлението идва от нейния председател Джоузеф Симънс. Основните неща, които ще се разследват са две – какво влияние имат луут кутиите към хора, пристрастени към хазарта, а също и дали подтикват малолетните към залагане.

Второто определено изглежда трудно за доказване. От друга страна е съвсем възможно да се стигне до извод, че луут кутиите се възползват от хора с хазартни проблеми. Всъщност вероятно именно от тях идват огромните приходи за куп разпространители!

Споменава се също, че е възможно луут кутиите да се превърнат в индустрия за 50 милиарда долара до 2022 година – което още повече кара Федералната търговска комисия да мисли за регулации.

Доколкото е ясно, че много компании ще се борят със зъби и нокти, особено ако говорим за гигантите като Activision, EA, Rockstar и прочее, то от друга страна по-малките ще се замислят дали да съшиват с бели конци луут кутии. От което може да спечели единствено геймплеят.

Коментари
Sttark avatar
Sttark
29 ноември 2018
Не мисля че луут кутийте отиват където и да било. Най - много регулации задължаващи компаниите да показват drop rates, нищо повече. Пък дори и да се махнат, Ea, Activision и всички останали няма изведнъж да си променят бизнес модела. Който си е алчен си остава алчен.
pseto avatar
pseto
29 ноември 2018
То ако говорим за Ultimate Team и прочее, няма да отидат никъде, да. Компании с милиарди годишни приходи имат цял легион адвокати и могат да намерят всякакви врътки в луут кутиите.

И все пак дори и само реални drop rate-ове според мен ще ги убият много. Примерно като видиш, че шансът ти да вземеш Кр. Роналдо, Гризман или Меси е "Less than 1%". Така като ти е написано в прав текст се замисляш повече, колкото и хазартна личност да си, отколкото просто да отваряш на сляпо. Другите регулации, които се изискват в някои европейски страни (забравих кои, Белгия ли беше, Холандия ли) изискват да се премахнат фешън ефектите при отваряне на кутии, които са от психологическо значение и да... в някои игри, примерно в PES 2019, хазартният елемент изглежда доста по-постно и някак тръпката е почти нулева.

Тъй че... ще е интересно какво ще се случи по темата. Моето мнение както винаги е... че луут кутиите вредят в практически всички случаи и изключения почти няма. (Ако могат да се купуват с реални пари, де, иначе да вкарват колкото си искат такива.)

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл