hategame logo
Mass Effect 3 за PC ще се пуска задължително през Origin, не е наличен за Steam
пуснато на 16 януари 2012 от pseto
Mass Effect 3
PC версията на Mass Effect 3 ще трябва да бъде активирана задължително през Origin, обявява наскоро EA. Така дори и да си купите физическо копие на играта от Пулсар или Озон, то пак ще трябва да си я пуснете през услугата за продажба на дигитални игри.

Което мен лично не ме кефи. Вместо да улеснява нещата, Origin ги утежнява в повечето случаи и бих предпочел да не минавам през неговото посредничество. Уви, това няма да се случи.

Освен всичко друго, конкурентна на Origin услуга - Steam на Valve - няма да има възможност да продава Mass Effect 3. Което не е някакъв особен шок - със сигурност EA ще се опитне да лапне всеки един пробит долар от култовата си ролева поредица. Като причина за игнорирането на Steam, Electronic Arts посочва, че услугата налагала "множество ограничения на разработчиците по отношение на доставянето на DLC-та и друго съдържание за сваляне".

Това лично ми звучи като доста скалъпена причина, но все тая. Важното е, че напоследък все повече компании те карат да им влизаш в недоклатените услуги и клиенти, за да си пуснеш някоя игра - типичен пример за това е Ubisoft и техния Uplay. Даеба, имам чувството, че PC разработчиците само се чудят как да ти вгорчат живота!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл