hategame logo
Metro Exodus вече си е избил бюджета
пуснато на 23 май 2019 от pseto
metro exodus 2
Metro Exouds вече си е избил бюджета. Че дори и разходите по маркетинга. Това научаваме от изявление на THQ Nordic, които са собственици на разпространителите на заглавието Deep Silver. В него те обявяват и финансовите си резултати за последното си тримесечие.

Водещото перо в тях е, естествено, Metro Exodus. Доколкото няма разбивка колко точно пари е изкарала играта, то научаваме как се справя Deep Silver като цяло. При все, че не видяхме особено много игри от компанията, то можем да предположим, че практически всички приходи са от Metro Exodus.

И те са 74 милиона евро. Което би могло да означава... към милион и нещо продажби за шутъра, ако предположим, че са реализирани на пълна цена?

Самите THQ Nordic записват приходи от 151 милиона евро - ръст със 158% на годишна база, а също и печалби от 37 милиона долара (скок с 217% на годишна база).

Става ясно също, че в момента се готвят внушителните 80 нови игри в рамките на разпространителя, 48 от които необявени. Така определено THQ Nordic се канят да навлязат още по-ударно в пазара скоро.

Коментари
Изтрит потребител avatar
Изтрит потребител
23 май 2019
Изтрит коментар
pseto avatar
pseto
25 май 2019
Хаха, доста, доста интересно. Явно все пак доста от PC хората са казали "да го духате" на Epic и Deep Silver. Може би и THQ Nordic съжаляват в момента за ексклузивността.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл