hategame logo
Microsoft интегрира Skype в новия Xbox?
пуснато на 17 януари 2013 от pseto
skype
Microsoft се кани да интегрира чат клиента Skype в новото поколение на конзолата си Xbox, твърди изданието CVG. Както обикновено, в такива случаи биват цитирани „източници, запознати с материята“.

В същия материал се твърди, че Skype ще бъде част и от всички други устройства на Microsoft. Всъщност, освен конзолите Xbox, в момента софтуерния гигант продава само една серия джаджи със своя бранд – Windows 8 таблетите Surface. Напълно възможно е обаче в близко бъдеще Microsoft да започне разработката и на собствени смартфони (компанията имаше два модела с название Kin преди години, но те се провалиха тотално).

Честно казано, всичко това не е изненадващо. Популярният чат клиент Skype струваше дебели 8.5 милиарда долара на Microsoft – още от самото начало се знаеше, че плановете на американците са били сериозни. А при всички положения интегриране на чат клиента в новия Xbox ми звучи като добра идея.

Коментари
undefined
Anon
19 януари 2013
Идеята безспорно е добра, но ми е интересно как ще се развие Google - Facebook - Skype триъгълника. От Skype/Microsoft трябва да се задействат бързо, за да не потънат като камък ;/
undefined
pseto
19 януари 2013
Чатът на Facebook наистина набира скорост, даже все по-често почвам да го използвам за връзка с приятели (и те с мене) от Skype. Просто им е навик на мнозина да гледат тефтера през час и е по-лесно да ги намериш там.

Но пък купуването на Skype от Microsoft си е хитро, понеже M$ не ги интересуват толкова обикновените потребители, ами от своите бизнес услугите. Тъй че няма да е баш конфликт лице в лице - Microsoft могат да си поемат бизнеса (включително и в новия Xbox), а пък Facebook - приятелските разговорчета тип "айде да пием бира".

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл