hategame logo
Microsoft изненадани от PlayStation 4, обявяват нов Xbox през април?
пуснато на 23 февруари 2013 от pseto
xbox
Microsoft се кани да представи наследник на Xbox през април, твърдят множество слухове в интернет. Те идват от най-разнообразни източници, включително разработчици на игри и хора, свързани с американската софтуерна компания.

За подобно нещо намеква и наскоро регистриран домейн, носещ названието XboxEvent.com. Явно в момента Microsoft активно готви премиерата на следващия Xbox, който според спекулации носи кодовото название Durango.

Любопитно, по-ранни слухове предполагаха, че конзолата ще бъде представена по някое време през март. Възможно е обаче разкриването на PlayStation 4 да е сварило Microsoft неподготвени.

Именно това предполага и „анонимен висш кадър от Sony”. Той разкрива в интернет, че са сварили създателите на Xbox по бели гащи.

„Със сигурност им разрошихме перата“, отбелязва източника от Sony.

Така Microsoft ще има около 2 месеца да отговори на предизвикателството.

Според слуховете до момента, новият Xbox има доста подобен в някои аспекти хардуер с този на PlayStation 4. Това включва 8-ядрен процесор на AMD и 8 GB RAM.

Основната разлика обаче е графичният ускорител. Този на PS4 има обещана изчислителна мощност от 1.84 терафлопа, което си е напълно прилично GPU за днешните стандарти. Видеокартата на новия Xbox обаче може да се похвали с едва 1.24 терафлопа.

Това определено е сериозна разлика в производителността, особено като се има предвид, че двете конзоли вероятно ще се появят на пазара през тази година. Друг проблем за Microsoft е фактът, че PlayStation 4 използва GDDR5 RAM, докато този на Durango вероятно ще е по-бавният DDR3.

И така, идва големият въпрос... какво ще предложи следващия Xbox? Ще бъде ли изравнен хардуера на PlayStation 4 или напротив?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл