hategame logo
Microsoft Smart Delivery: Купуваш веднъж, играеш и за Xbox One, и за Xbox Series X
пуснато на 24 февруари 2020 от pseto
xbox series x 1
С началото на седмицата Microsoft обяви интересна екстра, наречена Smart Delivery. За какво става дума ли? Всеки, който си купи игра за Xbox One ще може да я играе и на Xbox Series X, без да доплаща каквото и да е (като естествено обратното също е възможно, макар че едва ли мнозина ще се възползват от подобна опция).

Така Microsoft вади нов коз във войната с PlayStation 5. И ще е интересно да видим дали Sony ще отговори на предизвикателството или не.

Засега Smart Delivery ще важи за вътрешните игри на Microsoft – макар че CD Projekt Red бяха първите, които обявиха същото за Cyberpunk 2077. Дали и други външни компании ще се присъединят към тях?

Друго нещо, което Microsoft обещава, е обратна съвместимост. Xbox Series X се рекламира като устройство, на което могат да се играят „игри от четири поколения“ от оригиналния Xbox през Xbox360 до Xbox One. Тук обаче ще трябва да изчакаме до премиерата на устройството, за да видим докъде точно ще се простира обратната съвместимост.

Коментари
Kane avatar
Kane
29 февруари 2020
Microsoft sa obqvili vsi4ko za obratnata suvmestimost.Vsi4ki igri koito sa suvmestimi s xbox one ste budatsuvmestimi I s novata konzola. Sa
igra4 avatar
igra4
29 февруари 2020
Квото и да направят са обречени, ексклузивите им не стават, една форца, дето омръзва след няколко часа и тва е, и изтъркани гиърси и халота.
Charcharo avatar
Charcharo
29 февруари 2020
Тъжно е единствената причина една платформа да има плюсове да е заради платени ексклузиви.
Но то това е живота на конзолните ...
nightwarrior avatar
nightwarrior
29 февруари 2020
Той защо мислиш сере кръв като чуе за възможността Сони ексклузиви да станат мултиплатформени...
pseto avatar
pseto
29 февруари 2020
Не знам, на мен подобни екстри ми звучат доста яко. На кантар съм за Xbox Series X, ще видим Sony какво имат да кажат по въпроса, но най-вероятно пак ще взема PS5, защото у нас това е абсолютният лидер, а на мен един от сериозните ми мотиви да имам конзола е възможност да продавам игри (особено такива тип CoD, които съм 90% сигурен, че няма да ми харесат).
jenssn avatar
jenssn
05 март 2020
Все в гъз когато цялата им платформа е пълен ташак и редовно крашва по празници. И безброй хора им хакват скапано защитените акаунти а да си ресторнат акаунта е почти невъзможно заради малоумните им процедури... 6 месеца работих като съпорт за скапаната им плафторма и толкова ужастни продукти/услуги и съответно клиенти нивгаж не съм виждал в живота ми !

Псе ще съжалявам ако минеш на таз платформа ... недей просто недей.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл