hategame logo
Minecraft със 112 милиона месечни потребители
пуснато на 17 септември 2019 от pseto
minecraft 10
Minecraft може да се похвали със 112 милиона месечни потребители. Това число ни бива разкрито от Microsoft, които купиха популярното заглавие преди 5 години.

Така Minecraft продължава да расте със сериозни темпове. През 2017 година месечните потребители бяха 74 милиона. През 2018-а – 91 милиона, а сега – с 21 милиона повече.

С оглед на тези числа купуването на Minecraft за 2.5 милиарда долара изглежда като отличен ход от страна на Microsoft. След като се сдобиха с играта от компанията я отвориха към куп платформи – всъщност практически всичко, на което може да се практикува гейминг.

Покрай сделката с Microsoft пък създателят на заглавието Маркус „Notch” Перссон стана милиардер, купи си имение в Бевърли Хилс и се пенсионира от гейм индустрията.

Коментари
toti avatar
toti
17 септември 2019
qka igrica v posledno vreme mnogo se zaribih,a puk ot 3-4 dena se opitvam da napraviq kushtata si v igrata,ama neshto vse ne mi izliza
pseto avatar
pseto
17 септември 2019
Аз така и не го играх Minecraft. И мисля да не го почвам, да не се окаже, че ще ме зариби на стари години.
lyubohar avatar
lyubohar
18 септември 2019
Абе пичът изби рибата с тая сделка, четох някъде че изпаднал в тежка депресия след това. Което е разбираемо...Имаш много пари и време, нямаш цел вече. Дано си е намерил нова Иначе съм изненадан, че това продължава да расте; мислех, че е отминал интересът.
pseto avatar
pseto
18 септември 2019
Доколкото знам Minecraft е доста популярен при децата, а всяка година идват нови и нови. Заради това някои игри са постоянно популярни, също както и GTA V, друга задължителна дестинация за поотрасналите деца. Тъй че тази популярност може да си остане налице и половин десетилетие, и повече даже.

П.С. Иначе липсата на цел, особено когато имаш милиард долара в сметката, може да е доста депресираща, да. Ама "простосмъртните" сред нас не виждат милиард в сметката в обозримо бъдеще, тъй че можем само да влезем имагинерно в обувките на Notch.

toti avatar
toti
19 септември 2019
Абе я някой да ми запише eдно милиардче па да видим дали ще съм депресиран
lyubohar avatar
lyubohar
19 септември 2019
Така си мислиш сега. Когато спреш да виждаш смисъл да си мърдаш пръста за нищо, друга песен ще запееш Освен това той все пак си го е изкарал с работа, никой не му го е записал
Art3mis avatar
Art3mis
21 септември 2019
Синът ми играе Minecraft от години - има периоди, в които я позабравя и след това се връща и с дни не се сеща за друга игра. Помня, че няколко пъти е споделял, че от тази сделка играта е загубила в някои аспекти и дори се е ядосвал на Ноч, но е факт, че в момента отново има някакъв засилен интерес към нея.
Не мисля, че има каквато и да е връзка между депресиите и финансовото състояние - всичко опира до индивидуалното възприемане на заобикалящата те реалност, как и дали искаш да се впишеш в нея.
pseto avatar
pseto
23 септември 2019
Е, няма как такива корпоративни сделки да не навредят в някакъв аспект. Ама щом хората не са писнали прекалено много, значи Microsoft не са се месили много.

А за парите - реално е така, зависи си от възприемането на света. Но пък и ако изведнъж ти се освободи цялото свободно време на света, работата отпадне като задължение до края на живота ти и като цяло този важен фактор от живота ти отпадне - това си води до промени. Според мен едно от най-лошите неща в живота на човек е да има прекалено много свободно време и прекалено малко идеи какво да прави с него. Това много често води до всякакви извращения...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл