hategame logo
ММО спрян от Kickstarter заради подвеждаща кампания
пуснато на 16 юли 2019 от pseto
raw game
Макар и играта RAW да успя да събере успешно 193 000 долара в Kickstarter, тези пари няма да достигнат до разработчиците на заглавието Killerwhale Games. Причината? Кампанията на играта бива окачествена като "нечестно и неясно представена".

За какво става дума ще се запитате?

RAW обещава огромни неща в Kickstarter. Играта е MMO, вдъхновено от GTA Online, като прототипни скрийншотове и клипчета изглеждат като такива, извадени от супер успешната игра на Rockstar. Имаме мащабни пейзажи, карта с размер от 400 квадратни километра, хеликоптери, камиони, автомобили, самолети и други превозни средства.

Не само това, но и се обещават куп големи неща. Например съвсем реалистична икономика, различни професии, включително и политик, възможности да купуваме къщи и какво ли не друго. Обясненията например за това какво е да сме полицаи - включващи това съвсем реален друг човек да ни назначи и да ни уволни, ако не се справяме добре - звучат прекалено детайлно за онова, което сме свикнали да виждаме в игрите. И определено трудно за реализиране.

Именно и подобни са аргументите на Kickstarter. Че обещанията на Killerwhale Games са прекалено внушителни. Особено и за искани едва 70 000 долара за реализиране на играта. Която е сума, достатъчна едвам-едвам за някое малко инди, правено от няколко души.

Самите Killerwhale твърдят, че "никога не са казвали, че това е цялостната сума, нужна за проекта" и споделят, че са инвестирали и лични средства в него. Те добавят също, че "повечето от механиките вече са разработени".

В крайна сметка вероятно решението на Kickstarter е добро. Върху сайтът беше хвърлена сянка покрай куп подобни проекти, които обещаваха небето, но изискваха минимални суми за реализиране. Много от тях просто потънаха, а парите на всички, подкрепили ги просто отидоха на вятъра.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл