hategame logo
Модър оправя 4-годишен бъг в Street Fighter V
пуснато на 09 януари 2020 от pseto
street fighter v 2
Случаите, в които модъри са оправяли вече пуснати в продажба игри на различни компании имаме немалко. Един от впечатляващите такива беше когато доста счупеният оригинален Dark Souls беше превърнат в практически различна игра от своите фенове. А поредният случай, в който модър се притичва на помощ е досаден, 4-годишен бъг в Street Fighter V.

Той е в мултиплейъра на играта или по-точно синхронизацията между двама души по време на мач. В някои случаи командите, които единият въвежда биват регистрирани със забавяне, докато за другия изглежда така, сякаш играта си върви нормално. Проблемът в случая не идва от интернет връзката. Но както бихте се досетили онзи, който е назад е в съвсем неизгодна позиция – почти невъзможна такава за победа.

Модърът с ник Altimor решава да разреши проблема, което му отнема само два дена. Още по-впечатляващо, той го поправя и без да има достъп до изходния код на Street Fighter V.

„Това ми отне 2 дена, докато Capcom не са оправили бъга вече 4 години“, казва той, добавяйки: „Прекарах повечето от това време в проби и грешки как работи всичко. Вероятно щеше да ми отнеме 30 минути, ако имах изходния код“.

Altimor добавя, че още по време на бетата на Street Fighter V преди 4 години Майк Займонт, един от хората зад Skullgurls файтърите, е посочил причината за проблема. Но Capcom не са инвестирали време в поправката му.

Така в момента може да бъде заменен DLL файл на играта, който да оправи ситуацията. Любопитно е, че при доста заглавия ще има проблеми в онлайн режима, когато се ползват модифицирани файлове (поради съмнения за чийтване), но явно това е позволено в Street Fighter V. Което е добра новина за всички онези, които искат да се спасят от лага.

Коментари
BossOfGermany avatar
BossOfGermany
11 януари 2020
И при Tekken 7 има все още неоправен бъг със синхронизацията, а той съществува от премиерата на играта. Bamco и Capcom нямат време да оправвт такива бъгове, но бързат да пускат нови DLC-та
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл