hategame logo
NBA 2K20 със скандален хазартен трейлър
пуснато на 31 август 2019 от pseto
nba 2k20
Последните издания на NBA 2K20 бяха критикувани за своите микроплащания, които конкурираха, а може би дори и надминаваха тези на FIFA игрите от страна на EA. Но изглежда тази година 2K се готвят да издигнат баскетболната си игра до ново ниво.

От пуснато наскоро видео, което можем да видим под статията, трудно можем да разберем, че NBA 2K20 има нещо общо с баскетбола. Понеже виждаме отваряне на луут кутии, пускане на ротативки и дори развъртане на колело на късмета.

Естествено 2K отдавна са се бетонирали като зла компания - не по-добра от EA и Activision. Всъщност нейните микроплащания и бизнес практики вероятно са по-лоши от тези на обичайните зли корпорации в гейминга днес. Но иронично PEGI, които оценяват за коя аудитория е подходяща дадена игра в Европа, не смятат, че с всички луут кутии и ротативки има проблем.

Защо ли? Очевидно "NBA 2K20 не учи децата как да практикуват хазарт". Поне според дефинициите на PEGI. Поради която причина играта бива окачествена като подходяща за всички възрасти - от 3 години нагоре.

Все пак от PEGI споделят, че видеото на NBA 2K20 под статията е "породило дебат" в рамките на организацията. Който не е ясно дали ще доведе до резултати... но със сигурност ще повдигне отново въпросът за луут кутиите и хазарта в гейминга като цяло. Понеже, очевидно, някои компании стават все по-нагли.

Коментари
sdfs avatar
sdfs
01 септември 2019
Изпълнителният директор от 2К е част от комисията в PEGI заради това са и дали рейтинг 3+.Тия игри трябва да се баннват директно.Като гледах трейлъра не можах да повярвам колко смело показват всичкия хазарт в тая помия,а и още повече че деца я играят.Да го духат всички спортни игри тая година начело с фифата.Всички копирват от шибаняците от ЕА не се наядоха.
pseto avatar
pseto
01 септември 2019
Да, това би обяснило нещата. Макар че четох някъде, че PEGI не гледали много-много какво е съдържанието на дадена игра, а са взимали на добра дума всичко. Тоест разработчикът казва - "Това ти е спорт, подходящ за всички възрасти" и айде, дотам. 3+ рейтинг. Същевременно ако играта има една псувня - вече е практически за възрастни. Някаква криворазбрана политика, подобна на американците - няма да забравя следобед си пускам телевизора, дават MMA (аз тогава се зарибих по спорта), някакъв брутален мач, двама души с разбити глави кървят наляво-надясно... същевременно някой ако каже "fuck" или се покаже една гола цица - ужас, края на света. Насилието е окей, ама цици - не. Та явно и при игрите - хазарт, супер, ама псувня или цица - 18+ от раз.
rosniak avatar
rosniak
01 септември 2019
Ама защо има баскетбол в хазартният ми симулатор....
П.с. КУР за тия игри спортни симулатори!!!!
pseto avatar
pseto
01 септември 2019
То просто е хазартен симулатор със скин на баскетбол. Че те нали ротативките си имат там различни теми.

Иначе вече е трудно да се каже, че спортните симулатори са спортни симулатори, щото в тях спорт няма, има ротативки.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл