hategame logo
NexusMods спират политическите модове
пуснато на 03 октомври 2020 от pseto
nexus mods
На 3 ноември ще се проведат президентските избори в САЩ. В момента напрежението вече започва да се нажежава, а пък NexusMods - един от най-големите сайтове за модове - е решил да забрани всичко с американска политическа насоченост. Поне докато новият президент на Щатите не се встъпи в активна длъжност.

Това трябва да се случи през януари 2021-а. Именно и тогава забраната за качване на политически модификации в NexusMods ще бъде вдигната.

"Ако трябва да сме откровени, не ни интересува как изглежда това", казват NexusMods по повод на забраната. Те добавят, че в последните седмици са се увеличи модовете с лошо качество, посветени на изборите в САЩ. Не само това, но и те разпалват дискусии, в които не се спазва добрия тон и се достига до обиди. Вместо да се опитват да модерират всичко това - за което админите от NexusMods казват, че нито имат времето, нито пък желанието, те решават просто да ги забранят.

Което не изглежда като лоша идея. Интернет троловете стават все по-често използвано оръжие, особено по време на избори. Така вместо NexusMods да си навлекат проблеми, те решават просто да си измият ръцете (думи, които и самият екип на сайта използва в своето официално съобщение).

Коментари
Rostik79 avatar
Rostik79
05 октомври 2020
Даже не знаех, че съществувало такова нещо като "политически модове" и не мога да си го представя точно какво е. Примерно моднат Fallout 4 с добавени фракции демократи и републиканци ?
TheAlpha534 avatar
TheAlpha534
06 октомври 2020
Това би изискало прекалено много работа. Достатъчно е да знаем, че това е правилно решение от страна на Nexus. И без това има прекалено много траш модове там.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл