hategame logo
Nintendo на загуба първи път в историята си
пуснато на 26 април 2012 от pseto
nintendo sgrada grozna
За първи път в своята история, Nintendo записа финансова година на загуба. Джапонките записват капо от 458 милиона долара при приходи от 7.99 милиарда долара.

Все пак, интересно е, че Nintendo са очаквали загубите да възлизат на 555 милиона долара, което е някакво утешение. Също така, през януари тази година се обрисуваха и по-драстични сценарии, например за минус от едно 837 милиона долара, Тъй че тези 458 милиона на червено си е направо своеобразен успех.

Освен това, компанията има високи очаквания към финансовата 2013-та, която приключва на 31 март идната година. Тогава гейм гигантът очаква обратно да се върне на плюс.

Сериозни надежди за това се възлагат на конзолата Wii U, която трябва да се яви на пазара по някое време тази година, вероятно непосредствено преди коледните празници. Също така се очаква и Nintendo 3DS да започне да се продава с печалба – да, точно така, вероятно помните, че миналата година японците свалиха цената на триизмерната портативна конзола, за да съживят интереса към нея. Това обаче им излиза скъпо!

Дали пичовете ще се върнат в печелившия път? Труден въпрос. Мога да се обзаложа, че Wii U ще се продава добре, поне първоначално. Което ще им спаси кожите поне в близкото бъдеще. Никой обаче не може да знае дали тази платформа ще има дълголетието на Xbox360 и PlayStation 3, например, които все още са на върха на вълната.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл