hategame logo
Nintendo, Sony, Microsoft ще изискват точни шансове от луут кутии
пуснато на 08 август 2019 от pseto
loot box
Nintendo, Sony и Microsoft са обещали, че скоро ще започнат да изискват от компаниите, пускащи игри за техни платформи като Switch, PlayStation и Xbox да показват какъв шанс има да се падне даден предмет от луут кутиите (ако има налични такива). Това научаваме от изявление на организацията ESA - по-конкретно на Майкъл Уорники от нея.

Той е част от правния отдел на ESA, като говори пред Федералната търговска комисия на САЩ. Тя също внимателно следи луут кутиите в игрите и доколкото още не предвижда мерки - то ако има глоби, те могат да са в рамките на десетки и стотици милиони. Заради това водещите гейм компании предпочитат да направят всичко възможно да не я разгневят.

Всъщност научаваме, че куп разпространители - след които EA, Activision Blizzard, Ubisoft, Bandai Namco, Bethesda, Take-Two и други са съгласни да показват какви са шансовете нещо да ни се падне от луут кутии. Което вероятно се приема като решение на проблема с тях.

Все пак в последното издание на FIFA - въпреки че на теория проценти имахме в тестетата за Ultimate Team - то за най-редките футболисти пишеше просто "по-малко от 1% шанс". Което не значи нищо. Защото шансът да ни се падне Кр. Роналдо може и да е 0.01%, а може и да е 0.0001%. А ако има такива числа срещу името на всеки футболист - то тогава несъмнено още повече хора ще се замислят.

Въпреки че проблемите на луут кутиите са други и процентите не ги разрешават - човъркането на хазартната нотка в геймърите. Включително и непълнолетните такива. Именно и това е големият спор - хазарт ли са луут кутиите. На някои пазари, например в Белгия и Холандия, становището беше "да" и в резултат този компонент е деактивиран в местните игри. Но дали ще се случи и на още места?

Коментари
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
09 август 2019
Inb4 "surprise mechanics" comment. 😂
God avatar
God
09 август 2019
В Warframe отдавна има проценти за шанса.
Miro avatar
Miro
10 август 2019
Което за съжаление не променя факта че и те се огънаха и вкараха луут кутии , въпреки че с микротранзакциите си имаха достатъчно приход.Но това се очакваше когато китайците придобиха част от компанията.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл