hategame logo
Нов удар по луут кутиите във Великобритания
пуснато на 12 септември 2019 от pseto
loot boxes
Британска комисия, част от британското министерство на цифровите технологии, културата, медиите и спорта, е препоръчала на правителството луут кутиите в игрите да бъдат окачествени като хазарт. Доколкото комисията няма правомощия да прокарва закони, то нейните препоръки обикновено се разглеждат съвсем сериозно.

Препоръките са две. От една страна – луут кутиите да бъдат счетени за игри на шанс – или хазарт. От което следва, че те ще бъдат регулирани от съответните органи, което означава забранен достъп на малолетни до тях, солени данъци, а също и доказателства, че няма никакви манипулации в тях.

От друга страна – ще има и препоръка към PEGI, европейският орган, оценяващ за какви аудитории са подходящи игрите, да регламентира, че игрите с луут кутии включват хазарт. Което отново автоматично означава те да бъдат забранени за лица под 18 години.

Не само това, но ако правителството реши да откаже препоръките на комисията – то трябва да изготви доклад, в който изрично се доказва, че луут кутиите не са хазарт. Бива споменато също, че доколкото няма доказателства, че този елемент в игрите може да доведе до пристрастяване към хазарта, то може превантивно да се наложат съответните мерки.

В последните години все повече комисии и други държавни структури започват да обръщат поглед към луут кутиите и игрите на шанс като цяло в игрите. Които носят титанични приходи на много разпространители – не само EA, но и такива, правещи free-to-play заглавия. Напълно възможно е хубавият им бизнес скоро да бъде бутнат, обаче.

Коментари
Enetor avatar
Enetor
13 септември 2019
"Напълно възможно е хубавият им бизнес скоро да бъде бутнат, обаче."

Чул те господ!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл