hategame logo
Новият Xbox изисквал постоянна интернет свързаност, имал 2 независими видеокарти
пуснато на 02 април 2012 от pseto
xbox originakl

Поредна доза интересни слухове  за следващото поколение на Xbox изтекоха във виртуалното пространство съвсем наскоро. Те се отнасят предимно за хардуер на конзолата, която носи (вероятно) кодовото название Durango.

Първият интересен факт е, че платформата щяла да изисква... постоянна интернет свързаност! Да, точно така – подобно на DRM защитите на много игри, то ако връзката ви с мрежата секне, то вероятно игрите ще спрат на пауза или е възможно дори да крашнат заради съмнения, че сте пиртаи.

Другите новини се отнасят до хардуера. Според слуховете, новият Xbox щял да има 2 графични ускорителя от AMD, еквивалентни на Radeon 7000 серията. Интересно, видеокартите няма да работят съвместно в CrossFire конфигурация, ами щели да действат независимо една от друга.

При процесора, то се очаквало четириядрен или шестядрен такъв. Освен това, спекулациите твърдят, че конзолата щяла да има и Blu-Ray оптически устройство.

Всичко окей, но специално това последното ми се струва доста абсурдно. Blu-Ray стандартът е на Sony и не мисля, че Microsoft ще го прегърне току-така. Не само това, но и тези оптически устройства струват много, много пари. Както може би знаете, дълги години PlayStation 3 се продаваше на минус поради този факт. Така не мисля, че новият Xbox ще има Blu-Ray (Sony компенсираше загубите от хардуера с процент от софтуера, например филми на Blu-Ray дискове, докато Microsoft няма как да направи това).

Иначе, слуховете потвърждават също, че е малко вероятно да видим Durango на E3 през юни. Microsoft обяви нееднократно, че не бърза с представянето на конзолата и почти сигурно няма да я видим официално тази година.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл