hategame logo
Новият Xbox се казва... Xbox Series X
пуснато на 13 декември 2019 от pseto
xbox series x
Наследникът на Xbox360 изненада с названието си - Xbox One. Но още по-странно е името на следващата конзола на Microsoft. То беше обявено по-рано през седмицата на The Game Awards и е... Xbox Series X.

Виждаме и дизайна на конзолата. Който също не впечатлява. Но пък най-важно е онова, което е вътре, нали?

Xbox Series X обещава изчислителна мощ от 12 терафлопа, което би трябвало да осигури резолюции до 8K и 120 фрейма в секунда. Естествено зависи от разработчиците колко добре ще оптимизират игрите си.

Платформата очакваме в края на 2020 година - вероятно ноември. Засега цената обаче остава обгърната в тайна.

Коментари
rosniak avatar
rosniak
14 декември 2019
Всеки gaming related youtube channel: *Новият Xbox SeX..*
youtube: *demonetized*
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
14 декември 2019
Това за хК и хФПС вече не се ли изтърка като маркетингов подход?
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
14 декември 2019
8K и 120 фрейма е лъжа и от Майкрософт го знаят много добре.8к може само за някой 2д игри,120 к/с може ни при 1080p,но двете едновременно е пълна лъжа освен ако конзолата не е 5 бона
pseto avatar
pseto
15 декември 2019
Те заради това казват "до". Макар че от друга страна дори и 4K е нереалистично за голямото мнозинство хора, понеже нямат такива телевизори. Тъй че това си е просто трик и празни думи. Ама все пак теоритично изглежда доста добра тази конзола, интересно дали Sony ще позволи на Microsoft да пуснат по-производителната машина... миналото поколение фактът, че PS4 беше по-производителен определено помогна много (плюс и по-евтин ).
o153 avatar
o153
14 декември 2019
4K@60fps и съпорт за мишка и клавиатура за 1200лв ше избият рибата
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 декември 2019
Тоест, едно съвременно ПС?
o153 avatar
o153
15 декември 2019
Именно, но имаш гаранцията, че 5 години няма да ъпгрейдваш.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 декември 2019
Последното ми ПС изкара 12 години, като на всеки 3, 4 години подменях видеокартата, а последната половин година смених стария процесор с втора ръка от Али Експрес за 50лв. От една година и нещо този компютър вече е подарен на племенника ми, който играе Фортнайт на него. Не е като да се впечатлявам от изявления за дълголетие на дадена платформа.
nightwarrior avatar
nightwarrior
15 декември 2019
Да не говорим, че особено това поколение конзоли с междинните едишъни превърна "5 години няма да ъпгейдваш" в мит. Ако искаш читав перформънс, кихаш за Pro, иначе правиш компромиси с кадри или резолюция.
DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 декември 2019
ИнБ4 Xbox Series X Pro!
pseto avatar
pseto
15 декември 2019
Мисля, че трябва да струва 500 евро тази конзола (а и PS5). Това е психологическата граница - не само за западните страни, но и за нас. Ако нещо струва 999 лева си казваш - "Абе, не е толкоз много, ще се оправя", ако струва 1199 числото вече изглежда по съвсем различен начин (макар и само 200 лева отгоре).

Но като цяло и за PC ако дадеш 1200 лева за някоя видеокарта сега, особено ако вземеш топ модел втора ръка с остатъчна гаранция, ще си окей следващите 4-5 години. Че и ще играеш през почти цялото време с по-добри детайли. Както съм писал понякога предпочитам конзолите заради това, че няма занимавки - има един хардуер и никакви изненадващи проблеми в общия случай. Вкарваш диска и играеш. В PC, особено и когато се режат яко бюджетите за QA-и, има куп проблеми, дори и да имаш читав хардуер. Та всичко си има плюсове и минуси.

DragonSlayer avatar
DragonSlayer
15 декември 2019
Карта за 1200 лв? Става, ако играеш на екрана на Imax 😆
igra4 avatar
igra4
14 декември 2019
Ще избият те, Sony отново ще мачкат, а това прилича на суббуфер(тонколона)
pseto avatar
pseto
15 декември 2019
Грозно е това нещо, аз съм фен на кубизма и квадратизма, даже от някаква гледна точка и Cybertruck-а на Мъск ме кефи, ама това си е зле.
DM26 avatar
DM26
16 декември 2019
На мен ми прилича на PC кутия. Все пак важно е какво има вътре. Интересно ще бъде дали и този път ще има междинни конзоли. Ако да, по-добре да се пускат от началото два модела и всеки да си решава.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
16 декември 2019
Формата е супер странна наистина,но от тези кадри неможе да се разбере големината и,ако я съпоставя с геймпада който за хбокс хич не е малък,то става дума за цяла табуретка.Толкова голямо охлаждане ли са наблъскали вътре или хардуера и яко голям незнам,но ще ме изпълнят отвсякаде ако захранването пак е отвън като старите модели.Сони отдавна го вграждат в конзолата и я правят по-малка ,а на хбокса е отвън и пак грее яко печка.
pseto avatar
pseto
17 декември 2019
Заради охлаждането ще да е. Интересно и PS5 как ще изглежда, хардуерът ще е почти същият, съответно и размерите трябва да са по-големи. Дано пък те да не направят някой четириетажен вариант на PS4, както се ебаваха с тях в меметата, че ще е безумно.
LiquidSnake avatar
LiquidSnake
09 януари 2020
Незнам защо винаги сравнявате конзолите с pc,като са толкова различни.Кой геймър няма доло горе прилично рс,аз съм дал 6 бона за компютър,но съм си конзолен геймър,по ме грабва плейстейшъна,игрите,искам качествен геймпад,искам да играя на 55 инча,ся ще лажете закачи си компютъра,не ми се занимава да прекосявам кабели или там да закачам тоя керлив и бъгав уиндоус,грешка тва грешка унова,докато мога да натисна един бутон на джойпада и всичко тръгва.
Charcharo avatar
Charcharo
09 януари 2020
Брат, в Windows има повече инженерна мисъл вложена отколкото Sony има общо във всичките им продукти взети заедно.
Аз съм си ентусиаст. За мен конзолите са боклук, който наранява гейминга като цяло. Направен за богати но тъпи западняци.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл