hategame logo
Офанзивата срещу SOPA и PIPA започна, Wikipedia е офлайн
пуснато на 18 януари 2012 от pseto
google
Както беше обещано вчера, по-рано днес Wikipedia беше свалена от виртуалното пространство за 1 ден. Причината? Набиращите все по-скандална популярност законопроекти SOPA и PIPA.

Става дума за 2 документа, които се обсъждат в момента в американския Конгрес. SOPA е в долната камара на представителите, а PIPA - в Сената. Тези законопроекти могат да променят драстично лицето на интернет и поради това дори и най-аполитичните потребители на глобалното село изказват своя глас.

Аз също съм човек, отказал се от политиката отдавна, но все пак подобни престъпления трябва да бъдат преборвани. И засега изглежда, че дори тъпоумните янки няма да направят безумието да цензурират интернет China style.

Освен Wiki, други сайтове също изказват протест днес. На снимката горе можете да видите промененото заради SOPA лого на Google (незнайно защо, Google.bg не е различен - сякаш България няма да бъде засегната при евентуално одобряване на тези законопроекти!). Много други уеб страници по един или друг начин се изказват срещу двете безумия.

Как ли ще се развие всичко това? Дано да е добре!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл