hategame logo
Официално: Край със Steam контролера
пуснато на 03 декември 2019 от pseto
steam controller 11
Вече е официално – няма как да си купите Steam контролера на Valve. След като наскоро стана ясно, че производството ще бъде спряно, а цената – намалена, то сега научаваме, че всички бройки от геймпада вече са продадени.

Така само след четири години на пазара Steam контролерът е пенсиониран.

Джаджата беше част от опит на Valve да навлезе в хардуерния сектор. Контролерът бе гарниран и своеобразната PC конзола Steam Machine, която така и не доби особена популярност. Продажбите бяха скромни, като месеци след дебюта си машината общо взето бе забравена.

Valve обаче се бори на други фронтове. Сега в главата на компанията е само VR, като Half-Life: Alyx, новата игра от серията, ще е ексклузив за виртуална реалност.

Коментари
LethianDream avatar
LethianDream
04 декември 2019
Хаха, купих си точно такъв контролер на черния петък, грам идея нямах, че го спират. Работи си супер с колекцията ми в Steam. А Steam машина имах едно време, сигурно преди 5-6 години в старото жилище, ама си взех лаптоп и тая машина някъде я дадох
nightwarrior avatar
nightwarrior
04 декември 2019
Стийм си има пълен съпорт на ps4 контролер, аз него си ползвам. Този винаги ми се е струвал неудобен, но пък не съм го и ползвал де.
Rostik79 avatar
Rostik79
04 декември 2019
Има съпорт, но само за менютата. За игрите, не за всички има. .. Или поне аз не съм успял да го подкарам (за дуалшока става въпрос).
nightwarrior avatar
nightwarrior
04 декември 2019
Не съм срещал игра която да няма(с уговорката че не съм играл всичко възможно). Даже си вкарвам игрите от Ориджин като не-Стийм игри, точно за да ползвам спорта. В най-лошия случай да ми се е наложило да вляза в струм настойките и да сложа/махна тикчето за емулиране на ps4 контролер.
Rostik79 avatar
Rostik79
04 декември 2019
Уж и аз ги слагам отметките и инсталирах DS-нещо си програмката. При някои работи, при Darksiders 2 изобщо не сработи, а при някои работи, но изкарва на екран контролите като за X-box контролера.
В Origin играх The Surge и там се разпозна перфектно от раз.
nightwarrior avatar
nightwarrior
04 декември 2019
ds4windows програмата бърка настройките в Стийм, никога не пускай двете едновременно. Дарксайдърс 2 не съм пробвал, щото го нямам за РС, не мога да ти кажа нищо за нея.

Сърдж може и да е ок, Джедая също ми вървя нормално. Но ако опиташ Fifa, Madden и т.н. ще останеш неприятно изненадан. Може да е проблем на Frostbite енджина, не знам.

pseto avatar
pseto
04 декември 2019
При мен FIFA 20 вървеше безупречно до един момент, след това се прееба и нямаше пускане. Хубаво, че този момент дойде след като бях написал ревюто и в момент на слабост ми се играеше нещо футболно и си я пуснах. Ама така и не разбрах защо се прецака и не можах да я подкарам пак. Това с DS4, де. Ама аз по принцип на PC не играя с джойстик, не знам защо, просто навик, предпочитам с клавиатура и мишка. И не ми прави впечатление, освен ако една игра не е супер счупена. Джедая например е малко дръвче с клавиатура и мишка, даже ти казва в началото, че е хубаво да имаш пад, ама горе-долу става все пак, де.


А за Steam контролера - гледах, че има промоции и мислех и аз да си купя един, ама докато се каня - всичко приключи.

lyubohar avatar
lyubohar
06 декември 2019
@Rostik79: мисля, че DS4Windows не поддържа steam controller. Когато създаваш нов профил имаш само xbox360 и dualshock4 като варианти.

Иначе програмката е гениална за мен, с dualshock контролер работи прекрасно и в xbox и в dualshock режим, като смяната става с едно движение по тъчпада на контролера. Без кабели, без прекъсвания, супер е.

HighFist avatar
HighFist
04 декември 2019
Обявиха, че го спират и колекционерите изкупиха последните бройки. Сега няма да се учудя да обявят Steam Controller 2, но може пък наистина и да приключили за момента.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл