hategame logo
Оръжейна асоциация разработва мобилен шутър... за 4-годишни деца
пуснато на 15 януари 2013 от pseto
nra practice range
През декември миналата година, Националната асоциация за пушките в САЩ обвини пряко игрите с насилие за клането в Кънектикът, при което бяха убити 20 деца и 7 възрастни. Според организацията, заглавия от рода на Mortal Kombat, Grand Theft Auto и Bulletstorm отключвали агресията при подрастващите.

Изключително интересно обаче, същото това дружество пуска шутър за деца на възраст от 4 години нагоре! Цъкалката е налична само за операционната система на Apple, а именно iOS. Играта като цяло е простичка, като с натискане върху различни мишени ги прострелвате. Не са налични други видове цели, например хора.

Можем да се запитаме обаче дали ненужното и постоянно промотиране на оръжия, дори при толкова малки деца, не води до отрицателни ефекти? Понеже едно е човек да е добре обучен как се стреля и да има боен арсенал в дома си, ако случайно полудее, а съвсем друго да си няма хал-хабер от пушкала. Каквото е положението при повечето хора у нас, примерно.

Освен всичко друго, толкова кратко след трагедията в Кънектикът да се пусне подобна игра, когато тече сериозна дискусия в Щатите дали да не се затегне контролът за продажба на огнестрелни оръжия... е просто безумно! Особено когато децата биват подканвани да си купуват и по-мощни оръжия от рода на AK-47, с които по-ефективно и бързо да свалят мишените...

Да, наистина това е поредната игра със стрелба. Но след тежките си изявления, организации като въпросната Национална асоциация по пушките трябва да внимават как действат. Понеже за мен това си е лош PR ход.

Коментари
undefined
Entropia
16 януари 2013
После що сме мислели хармениканците за тъпи парчета ...
undefined
pseto
16 януари 2013
За самите американци не знам, ама различните им там организации често правят такива меко казано странни ходове, че просто им се чудя. Макар че като се замисля за скандалите между бТВ и Булсактом в момента, нашите фирми също не са на много по-високо ниво.
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл