hategame logo
Отново: Пиратството в Android било супер високо, дори и на цена от 1 долар
пуснато на 23 юли 2012 от pseto
dead trigger
Пиратството в мобилната операционна система Android е „невероятно високо”, дори ако става дума за най-евтините игри. Това съобщава компанията Mad Finger Games, създателите на Dead Trigger.

Те твърдят, че са направили цъкалката си безплатна, понеже първоначалната сума, за която се е продавала – 1 долар... не била достатъчна, за да бъдат спрени пиратите.

„Пиратството беше тоооолкова гигантско, че решихме да пуснем играта без пари”, казват от Mad Finger Games.

Все пак, в Dead Trigger има възможност за купуване на предмети вътре в играта, тоест модел с микро транзакции. От компанията-разработичк обаче съобщават, че няма никакъв проблем играта да бъде завършена и без него.

Mad Finger Games не са единствените, които се оплакват от високо пиратство в Android. Майлс Якобсон, шефът на Sports Interactive, разкритикува по-рано тази година операционната система на Google за същото. Той заяви, че мобилната версия на Football Manager е била пиратствана в съотношение 9:1.

Всички тези твърдения би трябвало да накарат Google да се замисли за решения. Неслучайно iOS, платформата на Apple, има някои много качествени ексклузивни игри. Просто пиратството гони част от гейм компаниите от Android. А това не говори добре за най-популярната операционна система днес.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл