hategame logo
PC гигантите не били поемали рискове вече, твърди Razer
пуснато на 16 януари 2012 от pseto
razer project fiona
Обвинение, че PC гигантите вече не били поемали рискове е било направено от Razer. Популярните с разнообразните си аксесоари за персонални машини пичове показаха на най-голямото изложение за потребителска електроника CES доста любопитния геймърски таблет Project Fiona... и очевидно от компанията не са доволни, че джаджата няма конкуренция.

"Защо PC гигантите спряха да създават иновации и да поемат рискове", пита се Мин-Лиан Тан, изпълнителният директор на Razer, добавяйки "И въпреки че тези компании се свенят да правят това, което правим ние, то техните изпълнителни директори идват при нас и ни казват - "Човече, вие, пичове, имате големи топки".

Защо PC производителите не творят иновации? Отговорът е лесен - защото шансът за провал е огромен. По дяволите, HP се опита да пусне свой таблет миналата година - нещо, което дори не беше иновация - и осирайки се загуби няколко милиарда долара в зелено. Как си представяте подобна компания да пробва нещо като Фионка, която джаджа виждате на снимката горе?

Не само това, но индустриите за продажба на лаптопи и PC-та едвам-едвам излизат на плюс заради сериозната конкуренция и разглезените откъм цени потребители. Как си представяте риск там?

Разбира се, Razer са прави да искат иновации... но аз като виден черногледец мога да кажа, че според мен Project Fiona няма да е успех. Струва ми се като нещо, което изглежда яко само на теория, но ако човек си го вземе... то ще прашасва през повечето време. Ама кой знае - може и да съм в грешка?

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл