hategame logo
Питър Мулиньо напуска Lionhead, създателите на Fable почти официално в гроба
пуснато на 08 март 2012 от pseto
Peter-Molyneux
Питър Мулиньо, едно от най-добре познатите имена в гейм индустрията, е напуснал съоснованата от него компания Lionhead. Заедно с това, той се разделя и с Microsoft, където заема водеща позиция в европейския отдел за игри на софтуерния гигант.

Както обикновено, в подобни случаи има 1 тон прочувствени писма как всички се разделят, пожелавайки си всичко най-добро, как ги болят сърцата и как са слушали Стари рани, докато са подписвали документите. Нямам намерение да превеждам тези неща.

Нека премина на съществото – та, оказва се, че Мулиньо ще се присъедини към компанията 22 Cans, основана от не кой да е, ами Тим Ранс, който напуска Lionhead през януари тази година. Това студио било нещо „наистина впечатляващо, плашещо и смело”... и Мулиньо предпочита да се свързва с него.

Което е резонно. Lionhead буксуват от много отдавна със серията Fable, от която се очаква нова игра тази година – The Journey. Явно Мулиньо е решил, че няма файда да стои там и че е време за нещо ново. И дано тоя път да сътвори нещо ново в стил Black&White преди години, не недоносчета като Fable III да кажем.

Иначе, Lionhead е вече почти мъртва компания. Наскоро стана ясно, че куп водещи кадри са се разделили с нея, създавайки друго студио - Another Place. След като и Мулиньо напусна... то нещата са напълно ясни.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл