hategame logo
Пореден overkill – PlayStation 4 поддържа 4K резолюция?
пуснато на 24 август 2012 от pseto
4k resolution
PlayStation 4 щял да поддържа т.нар. 4K резолюция, твърди сайтът BGR. Тази разделителна способност е малко повече от 2 пъти по-голяма от доста популярната днес 1080p, като има 4096 хоризонтални пиксела.

Според уеб страницата, този ход на Sony ще е част от по-мащабна кампания за популяризиране на резолюцията. Японците наскоро представиха свой телевизор, който поддържа 4K.

Естествено, тъй като говорим за слухове, то не можем да сме сигурни в нищо. Но все пак, подобен ход ми звучи смешно.

Защо? Защото дори в момента, огромна част от конзолните игри са в резолюция 720p. Въпреки поддържаното 1080p. Тоест, дори този стандарт не е изпълнен изцяло. Това да се интегрира 4K... е малко несериозно.

Да, добре е да присъства като опция... но първо, че над 90% от гейм разработчиците дори няма да се замислят да направят 4K игра, а и второ, че пак толкова потребители едва ли ще имат пари за 4K телевизор!

Ама кой ли знае, то заради това големите компании са големи – могат да мислят с 5-6 години напред в бъдещето. Въпреки че засега 3D-то се оказа сериозен провал и общо взето почти никой не го ебе за него. Въпреки средствата, хвърлени по рекламата му.

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл