hategame logo
Поредна компания против законопроекта SOPA – създателите на League of Legends
пуснато на 12 януари 2012 от pseto
League_of_Legends
Супер противоречивият американски законопроект SOPA беше оплют от поредна компания днес – създателите на League of Legends от Riot Games. Също както и Epic Games, пичовете твърдят, че са против документа в настоящия му вид.

За разлика от Epic, които бяха по-лаконични в обясненията си, Riot отбелязват, че SOPA би навредил сериозно на LoL. Те дават за пример евентуален случай, според който някой пуска крадена музика в общия чат, докато се цъка играта. Според SOPA, това значи, че цялата игра трябва да бъде прекратена на момента, тъй като има нарушаване на авторски права!

А както бихте се досетили, това ще навреди на играта в дългосрочен план!

Освен това, Riot Games добавят, че SOPA ще застраши сериозно съществуването и на сайтове като YouTube, които промотират креативност сред огромен брой хора... нещо, което вече ние си знаем!

В крайна сметка, мога само да похваля  Riot за мнението им – дано повече компании се изкажат срещу безумния документ на американското правителство и той да бъде свален! Иначе, SOPA бива лансиран основно от прокажени организации като асоциациите на филмовата и музикалните индустрии в САЩ – изроди, които трябва да банкрутират от раз! Дано в близко бъдеще да се събере достатъчно сериозна опозиция на това безумие!

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл