hategame logo
Приходите на Fortnite със сериозен спад
пуснато на 02 октомври 2019 от pseto
fortnite battle royale
Приходите на Fortnite са отбелязали сериозен спад, става ясно от проучване на фирмата Edison Trends. От него научаваме, че парите, които са влезли в Epic от хитовото им заглавие са спаднали с 52% към миналия месец, сравнено с юли 2018 година. Ако пък се направи сравнение с декември 2018-а, най-силният месец на Fortnite, то занижаването възлиза на 75%.

Така е съвсем възможно темпото за най-популярния до един момент battle royale да намалява сериозно. Или просто модата на жанра отминава? Понеже още не знаем дали battle royale заглавията ще се играят с години, подобно на Dota 2 и League of Legends, или ще бъдат изместени от нещо различно.

Все пак е редно да имаме едно наум. Изследването на Edison Trends включва „милиони“ по думи на компанията анкетирани геймъри, които са споделили какво играят и дали са плащали пари в един или друг момент. Доколкото говорим за достатъчен брой хора, за да се правят и по-генерални изводи, то все пак всички от тях са в САЩ. А и анкетите не са винаги най-добрият начин да си правим изводи дали нещо е в добро финансово състояние или напротив.

Тоест Fortnite може да се движи и съвсем добре.

Все пак опитите на Epic да навлязат в пазара на дигиталните магазини за игри изглежда не е случаен. От компанията вероятно предполагат, че Fortnite няма вечно да носи камиони с пари, както прави досега. А взимането пари за посредничество често изглежда като по-сладката алтернатива.

Коментари
sdfs avatar
sdfs
02 октомври 2019
Ако парите намалеят винаги могат да сложат някой pay to win механики и всичко ще се промени.Не знам дали видя Ghost Recon Breakpoint за какво става въпрос..буквално може да изкъртиш цялата игра и да си накупиш всички скилове без да си играл.Само пари да имаш.Бах тия алчни гъзове ,да чарджват 60 паунда за игра и да трябва да си купувам оръжията по отделно.
Art3mis avatar
Art3mis
03 октомври 2019
Напълно възможно да има спад, дори синът ми се прехвърли на Аpex /от трън, че на глог /
Остави този кеф, да си купуваш скилове...това не е гейминг
Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл