hategame logo
Приключенската игра на Double Fine вероятно ще е от старата школа
пуснато на 27 февруари 2012 от pseto
double fine
В последния по-малко от месец, компанията Double Fine на Тим Шафер постигна сериозно постижение – успя да събере близо 2.25 милиона долара от обикновени хора като мене и вас, които искат да видят нова игра от почти загиналия и погребан жанр на куестовете.

След като проекта почти сигурно ще бъде осъществен, то Тим Шафер обявява в скорошно свое интервю, че новата игра най-вероятно ще е 2D цъкалка от старата школа.

“Едно от нещата, които винаги ми е липсвало от 2D графиката е фактът, че при нея е възможно някой прекрасен художник да се изрази директно на екрана, рисувайки, без да използва 3D шейдъри или други технологии, които да променят визията им”, казва Шафер. “Така ми харесва идеята за ръчно рисувани фонове на нивата. Остава само въпросът дали и персонажите да са нарисувани на ръка или анимирани. Мисля, че всичко трябва да е 2D. Според каноните на старата школа”, добавя той.

Звучи интересно. Доста интересно. А и съм сигурен, че много от феновете на старите игри ще се умилят от вида на нов куест, особено във времена, в които всяка следваща игра е същата като предходната...

Включете се в дискусията
Отговор на
Регистрация
Потребителско име
Парола
Парола (отново)
Имейл